Uskoro počinje izgradnja mosta na Plitvici u naselju Dubovica Foto: Općina Veliki Bukovec

Uskoro počinje izgradnja mosta na Plitvici u naselju Dubovica

Varaždinske vijesti | 2.9.2021. u 15:29h | Objavljeno u Našim krajem

U naselju Dubovica u općini Veliki Bukovec uskoro će početi radovi na izgradnji mosta na Plitvici. Projekt je to kojeg zajednički financiraju Hrvatske vode i Općina Veliki Bukovec, u omjeru 46:54 posto, a u ukupnom iznosu od 2.623.177,81 kunu.

Načelnik Općine Veliki Bukovec Franjo Vrbanić naglasio je da su projekt započeli prije tri godine, a sada je u završnoj fazi.

– Potpisan je sporazum o financiranju s Hrvatskim vodama, a potpisan je i ugovor s izabranim najpovoljnijim izvođačem, tvrtkom Hidroing. Realizacija kreće u rujnu i do kraja godine bi trebali imati pravi most s prolazom od 6 metara tako da svi vlasnici bez ikakvih zapreka moći doći do svojih njiva i ostalih nekretnina na području koje je preko tog dijela Plitvice. Sadašnji most je neadekvatne širine i sa strojevima, kamionima nije se moglo doći – rekao je načelnik Vrbanić i dodao da je izgradnja mosta u Dubovici obećanje iz prošlog mandata, ali se sve odužilo zbog imovinsko-pravnih odnosa.

– S Hrvatskim vodama sada ćemo to realizirati u sljedeća tri mjeseca, do kraja godine. Moram napomenuti da imamo izvanrednu suradnju s Hrvatskim vodama i ovaj most nije jedini projekt koji se provodi. Most je zajednički projekt, ali ima projekata koje provode sami na uređenju rijeke Plitvice i rijeke Bednje – kazao je Vrbanić.

– Imamo i situaciju s ribnjacima i kanalom koji opskrbljuje vodom. Idemo s idejnim rješenjem jer se kanal zamuljio i nema dovoljnog dotoka vode koja je neophodna za opskrbu ribnjaka. Za naš Sportsko-ribolovni klub Linjak to nije samo problem u natjecateljskom dijelu, već i u gospodarskom jer su ribnjaci u gospodarskoj osnovi Ministarstva poljoprivrede i moramo imati određenu količinu vode za određene količinu ribe u tim ribnjacima – pojasnio je načelnik općine Veliki Bukovec.

dubovica_most_plitvica_02092021_2.jpg

dubovica_most_plitvica_02092021_3.jpg

dubovica_most_plitvica_02092021_1.jpg

dubovica_most_plitvica_02092021_4.jpg

dubovica_most_plitvica_02092021_5.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci