Uručene potpore za roditelje 30 beba s područja Grada Novog Marofa

MGA/Varaždinske vijesti | 1.6.2019. u 20:25h | Objavljeno u Našim krajem

Nakon što je u veljači održana prva podjela potpora roditeljima novorođenih s područja grada Novog Marofa, a tada je osigurano 39 tisuća kuna za roditelje 25 beba, u subotu je u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin“ održana nova podjela.

Ovoga puta za ukupno 30 roditelja novorođenih dodijeljeno je 47 tisuća kuna potpora. Grad Novi Marof roditelje pomaže s po tisuću kuna za svako prvorođeno dijete u obitelji, dok za svako naredno dijete dobivaju iznos uvećan za po tisuću kuna.

marof_bebe_1.jpg

– Svaki početak je zasigurno najteži. Kada dobijete novog člana obitelji, uz veliku sreću i veselje koju oni donose u obitelj, stižu i brojne obveze. Kako bi olakšali te prve mjesece u životu vaših mališana isplaćujemo potpore koje doduše, u odnosu na sve

troškove koje imate, jesu simbolične, ali su i simbolične jer predstavljaju početak sustavne brige Grada Novog Marofa za najmlađe – izjavio je prilikom podjele potpora gradonačelnik Novog Marofa, HDZ-ov Siniša Jenkač.

Podsjetio je da se iz gradskog proračuna za svu djecu, bez obzira pohađaju li privatni ili gradski vrtić, sufinancira boravak u vrtiću, a briga se nastavlja i kroz školovanje sve do studija.

– Pratimo djecu do završetka školovanja, od produženog boravka, a planiramo povećati broj učiteljica koje financiramo, školske kuhinje, izleta, školskih športskih klubova do sufinanciranja udruga koje provode aktivnosti za djecu. Tu su i stipendije za deficitarna učenička zanimanja, stipendije za studente, za nadarene i po socijalnom kriteriju, gdje smo podigli cenzus na 2000 kuna – podsjetio je Jenkač te dodao da se u ovom trenutku značajna sredstva ulažu u objekte predškolskog i školskog obrazovanja. Posebno je istaknuo dogradnju dječjeg vrtića vrijednu oko 12 milijuna kuna. 

Inače, što se tiče potpora za novorođenčad, u 2018. godini Grad Novi Marof dodijelio je 141 potporu u ukupnom iznosu od 205,5 tisuća kuna.

Označeno u