Uređuju se željezničko–cestovni prijelazi na području Lepoglave Foto: Grad Lepoglava

Uređuju se željezničko–cestovni prijelazi na području Lepoglave

I.D./Varaždinske vijesti | 21.10.2015. u 12:05h | Objavljeno u Našim krajem

U okviru Programa rješavanja željezničko-cestovnih prijelaza u Republici Hrvatskoj na pruzi Varaždin-Golubovec, pa tako i na području grada Lepoglave, modernizira se pet željezničko-cestovnih prijelaza, u što će HŽ Infrastruktura uložiti oko 4,7 milijuna kuna.

Izvode se radovi na trima željezničko-cestovnim prijelazima na križanjima s državnom cestom D35, i to dvama na području Očure i jednome na području Novog Golubovca. Prijelazi će dobiti najmodernije uređaje sa svjetlosno-zvučnom signalizacijom i polubranicima. Dodatno osiguranje u obliku automatskih uređaja sa svjetlosno-zvučnom signalizacijom dobit će i željezničko-cestovni prijelazi na ulazima u kamenolome.

Navedeni radovi provode se u cilju dodatnoga podizanja razine sigurnosti svih sudionika u prometu na križanjima željezničkih pruga i cesta, a to je bio i razlog da se u realizaciju programa, na području grada Lepoglave, uključi i Grad Lepoglava financirajući s 12.000 kuna radove na zacjevljavanju i oblaganju dijela vodotoka potoka u Očuri u neposrednoj blizini željezničke pruge. Na taj će se način spriječiti vodene bujice da na prugu nanose šljunak.

- Zahvaljujući radovima koje financira Grad Lepoglava vodene bujice više neće na prugu moći nanositi šljunak te ugrožavati prometovanje vlakova, a time i sigurnost putnika. S druge strane, uređeni željeznički–cestovni prijelazi povećat će sigurnost sudionika u prometu čemu u Gradu Lepoglavi pridajemo veliki značaj. S toga, s partnerima provodimo i brojne druge programe izgradnje komunalne i prometne infrastrukture, kao što su primjerice izgradnja nogostupa, postavljanje svjetlosne prometne signalizacije i uređenje lokalnih prometnica, a koji su usmjereni povećanju sigurnosti svih sudionika u prometu – istaknuo je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci