Uređuju se šumske prometnice i željeznička infrastruktura na lepoglavskom području Foto: Grad Lepoglava

Uređuju se šumske prometnice i željeznička infrastruktura na lepoglavskom području

Varaždinske vijesti | 15.4.2018. u 08:32h | Objavljeno u Našim krajem

S pogodnim vremenskim uvjetima na lepoglavskom su području započeli zahvati na infrastrukturi koja nije u izravnoj mjerodavnosti Grada Lepoglave no, kako ističu iz gradske uprave, interes je Grada da se navedeni zahvati uspješno odrade kako bi doprinijeli razvoju komunalne infrastrukture na gradskom području, odnosno ukupnom gradskom razvoju.

Riječ je o uređenju novih kilometara šumskih prometnica te rekonstrukciji željezničke infrastrukture. Koristeći sredstva Fonda za općekorisne funkcije šuma, Udruga privatnih šumovlasnika Kesten provodi projekt uređenja postojećih šumskih prometnica. Do 2017. godine tako je uređeno 25.111 metara šumskih prometnica na području grada Lepoglave. U 2017. uređeno je dodatnih 2509 metara, a ovih su dana započeli radovi na uređenju novih 3891 metara šumskih prometnica.

lepoglava_2_-_uredjenje_sumskih_prometnica.jpg

Uređuje se cesta Galinci-Gradišće na području šumske gospodarske jedinice Gornja Višnjica u dužini 774 metara, prometnica Kukelj na području gospodarske jedinice Kamenica-Jerovec u dužini od 1457 metara te na području šumske gospodarske jedinice Lepoglavska Ivančica prometnica Gečkovec-Vudelje dužine 878 metara i prometnica Travnjak-Višnjeva dužine 782 metara.

lepoglava_1_-_uredjenje_sumskih_prometnica.jpg

HŽ Infrastruktura je u ožujku ove godine započela s radovima na rekonstrukciji željezničkog propusta (mosta) na pruzi Varaždin–Golubovec. Radovi uključuju zamjenu starog objekta s novom armirano-betonskom konstrukcijom na istoj lokaciji te uređenje željezničkog kolosijeka na objektu.

- Zadovoljni smo da se, ne samo kroz gradske projekte, uređuje infrastruktura na gradskom području. Zadovoljstvo je tim veće jer će i ta infrastruktura biti na korist našim građanima – istaknuo je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić prilikom obilaska radova.

lepoglava_3_-_hz_most.jpg