Uređuje se odvojak Preradovićeve ulice u Ivancu, završetak početkom prosinca Foto: Grad Ivanec

Uređuje se odvojak Preradovićeve ulice u Ivancu, završetak početkom prosinca

vv | 13.11.2022. u 18:00h | Objavljeno u Našim krajem

Radovi koje je Grad Ivanec otvorio na uređenju odvojka Ulice P. Preradovića, od Osnovne škole Ivanec prema obilaznici, napreduju planiranom dinamikom.

Sada se izvodi prva faza, u kojoj se grade prometnica i kolnik u punom profilu uz biciklistički i skate park, s nogostupima s obje strane ulice. Do sada su izvedeni radovi na oborinskoj odvodnji prometnice, a počelo je i postavljanje rubnjaka i donjeg nosivog sloja nogostupa. Idućih dana počinje i gradnja nogostupa uz SPAR (jednostrano), sve do obilaznice.

10318.jpeg

- S obzirom na to da je na susjednoj površini u tijeku gradnja skate i biciklističkog parka, uređenjem ovoga odvojka se ujedno usklađuje cjelovit projekt uređenja istočnog dijela Preradovićeve ulice i kompleksa između Osnovne škole i Dječjeg vrtića – izjavio je prilikom obilaska gradilišta gradonačelnik Milorad Batinić.

Odvojak prema školi gradi se i uređuje prvenstveno za potrebe sigurnog dolaska učenika-putnika od okretišta autobusa do škole, ali i za potrebe roditelja koji autima dovoze, odnosno odvoze djecu iz škole i vrtića. 

10319.jpeg

Promet novim odvojkom odvijat će se jednosmjerno. Roditelji bi vozilima u krug škole ulazili iz Šabanove ulice, kratko stali kod škole da djeca uđu u auto, te bi potom izlazili na novi odvojak, prema obilaznici. Vikendom će se ograda zatvarati.

Vrijednost radova u ovoj fazi je 465.000 kuna, a obavlja ih Niskogradnja Huđek iz Petrijanca. Sljedeće godine krećerealizacija druge faze ovoga projekta, koji obuhvaća dovršetak ulice u punom profilu, a uredit će se i manje parkiralište te okretište i stajalište za školski autobus.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci