Upozorenje građanima Ivanca: U utorak će se čuti sirene, održava se vježba civilne zaštite Foto: DVD Ivanec/Facebook

Upozorenje građanima Ivanca: U utorak će se čuti sirene, održava se vježba civilne zaštite

vv | 12.12.2022. u 17:33h | Objavljeno u Našim krajem

U utorak, 13. prosinca, s početkom u 12 sati, u Ivancu će se održati velika vježba civilne zaštite.

Vježba će se održati pod pretpostavkom razornog potresa koji je pogodio Ivanec te izazvao urušavanje zgrade Srednje škole i požar u školskoj kuhinji, pri čemu se, nakon evakuacije i provjere brojnog stanja, utvrdilo da na zbornom mjestu nedostaje šest učenika i jedan djelatnik. Uslijedit će intervencija vatrogasnih snaga, izvlačenje unesrećenih, pružanje medicinske pomoći od strane djelatnika Hitne medicine te pružanje prve pomoći lakše ozlijeđenima od strane djelatnika Crvenog križa, pretraga objekta s potražnim psom i dr.

Budući da je cilj vježbe simuliranje stvarne situacije, u 12 sati oglasit će se i vatrogasne sirene te sirene vozila policije i Hitne pomoći. Budući da bi to moglo uznemiriti pojedine građane, obavještavamo ih da nema razloga za zabrinutost.

Cilj vježbe je provjera Plana evakuacije Srednje škole Ivanec (uzbunjivanje, otvaranje vrata, evakuacija učenika, upućivanje na prostor predviđen na evakuacijsko zborno mjesto i sl.). te intervencijske spremnosti svih snaga koje su sastavni dio civilne zaštite Grada Ivanca.

U vježbi će sudjelovati Stožer CZ Grada Ivanca, Vatrogasna zajednica i pripadajući DVD-ovi, Srednja škola, Područni ured CZ Varaždin, Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec, Hrvatska gorska služba spašavanja – Stanica Varaždin, Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije – Ispostava Ivanec te Ivkom d.d.