Upaljena prva adventska svijeća u Petrijancu

Varaždinske vijesti | 3.12.2023. u 18:40h | Objavljeno u Našim krajem

Paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu i simbolično se označava početak adventa, vremena u kojem se vjernici pripremaju za najradosniji blagdan – Božić.

Početak adventa paljenjem prve adventske svijeće obilježen je i u Općini Petrijanec. Petrijanečki župnik Ivan Sakač blagoslovio je i predvodio molitvu, a načelnik Željko Posavec simbolično upalio prvu svijeću na adventskom vijencu postavljenom na Trgu.

Taj je prostor Općina Petrijanec, kao i prijašnjih godina, posebno ukrasila u blagdanskom ozračju. Postavljeno je nekoliko božićnih drvca, zasjalo je stotine lampica i drugih prigodnih ukrasa stvarajući pravu božićnu čaroliju. Prema tradiciji svijeće simboliziraju nadu, ljubav, radost i mir.

Kulturno umjetničko društvo Općine Petrijanec i ove godine organizira paljenje adventskih svijeća pa su tako prvu svijeću zapalili upravo oni najmlađi, mališani iz Dječjeg vrtića “Bambi” Petrijanec – folklorne skupine, mali i veliki folkloraši KUD-a Petrijanec. Ugodan i topao osjećaj uz osmijeh na licu mnogobrojnih posjetitelja izmamili su upravo dječica iz našeg vrtića uz pjevanje prigodnih pjesama.

Svake naredne subote palit će se po jedna adventska svijeća. Uz molitvu našeg velečasnog Ivana Sakača, paljenje će popratiti Dramska sekcija „Ka te briga mi“ KUD-a Petrijanec sa prigodnim programom 9.12.2023.g., Zbor Udruge umirovljenika 16.12.2023.g. te Crkveni zbor Župe Petrijanec 23.12.2023.g. i to prigodnim pjesmama.