FOTO Uoči Uskrsa Rotary club Ludbreg tradicionalno nagradio izvrsne učenike i studente

VV | 17.4.2022. u 13:00h | Objavljeno u Našim krajem

Rotary Club Ludbreg već 14. godinu zaredom nagrađuje izvrsne učenike i studente iz ludbreške regije, a još od svog osnivanja 2008. godine poticanje izvrsnosti jedna je od glavnih aktivnosti Kluba.

Rotarijanci su i ove godine na Veliku subotu održali tradicionalan susret s izvrsnim studentima i učenicima koje nagrađuje putem svog Fonda za nagrađivanje izvrsnosti, a kako je pojasnio predsjednik Rotary Cluba Ludbreg Darko Marković, natječaj se raspisuje već 14. godinu zaredom.

– Od samog osnivanja, Rotary Club Ludbreg glavninu svojih aktivnosti usmjerio je na nagrađivanje izvrsnosti učenika i studenata, a ovo je već 14. godina zaredom da smo raspisali natječaj kojim nagrađujemo najbolje učenike srednjih i obrtničkih škola te studente iz Ludbreške regije –rekao je Marković.

rotary_ludbreg_3.JPG

S obzirom na to da se ludbreški kraj može pohvaliti zaista velikim brojem odličnih učenika i studenata, Rotary Club Ludbreg gotovo se uvijek nađe u "slatkim problemima”. Naime, puno prijavljenih učenika i studenata ima jednaki, izvrstan prosjek, pa kako ne bi nikog zakinuli iz godine u godinu povećavaju fond nagrada.

– Svake godine nagrađujemo i one učenike i studente koji se nađu ispod bodovne granice, a koji imaju isti prosjek kao i oni koji ulaze u kvotu. Kako ne bismo nikoga zakinuli, odlučujemo nagraditi sve izvrsne učenike i studente, a naš fond nagrada se zbog toga kreće se od 17.000 do 30.000 kuna – rekao je Marković.

rotary_ludbreg_4.JPG

Povratne informacije učenika i studenata su i više nego pozitivne, a s obzirom na to da je ludbreški kraj poznat po jakom gospodarstvu, Rotary Club Ludbreg želi još više potaknuti razvoj.

– Nastojimo poticati učenike i studente da u ludbreškoj regiji pokušaju osnovati svoj biznis i pronaći zaposlenje, a imamo i pozitivnih primjera. Svaki put, pa tako i danas pozivamo učenike i studente da se jednog dana kada budu samostalni, imali svoje obrte, biznise ili bili zaposleni priključe Rotary Clubu Ludbreg – zaključio je Marković.

Uime nagrađenih učenika i studenata zahvalila je Gabrijela Čukec.

 

Galerija slika