Umirovljenike iz općine Cestica razveselit će božićnice, podjela sljedeći tjedan Foto: ilustracija

Umirovljenike iz općine Cestica razveselit će božićnice, podjela sljedeći tjedan

Varaždinske vijesti | 8.12.2021. u 19:58h | Objavljeno u Našim krajem

Nakon što je ove godine Općina Cestica obradovala uskrsnicama više od 300 umirovljenika s područja općine, na financijsku potporu za mirnije blagdane imat će pravo i povodom Božića.

U proračunu je osigurano sveukupno 120.000 kuna podrške mještanima umirovljenicima za 2021. godinu.

Isplata božićnica će biti u prostorijama Kulturnog centra Općine Cestica od 13. do 16. prosinca, u vremenu od 10 do 14 sati.

- Tako će svi umirovljenici koji imaju primanja po osnovi mirovine, uključujući i one zarađene u inozemstvu, manja od 2.500 kuna, moći preuzeti 200 kuna božićnice - napominju iz Općine.

Podjela će se organizirati u sljedećim terminima po naseljima:
· ponedjeljak (13.12.2021.) – Gornje Vratno
· utorak (14.12.2021.) – Cestica, Radovec, Križovljan Radovečki, Natkrižovljan
· srijeda (15.12.2021.) – Babinec, Falinić Breg, Kolarovec, Brezje Dravsko, Virje Križovljansko, Otok Virje, Vratno Otok i Radovec Polje
· četvrtak (16.12.2021.) – Veliki i Mali Lovrečan, Dubrava Križovljanska, Jarki, Selci Križovljanski, Malo Gradišće, Križanče.

Prilikom isplate potrebno je predočiti osobnu iskaznicu i posljednji odrezak mirovine.

- Mole se mještani da se pridržavaju svih propisanih mjera i naputaka Nacionalnog stožera civilne zaštite RH i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, noseći zaštitne maske i držanja propisanog razmaka te ostalih mjera zaštite u svrhu sprječavanja širenja virusa - podsjećaju iz Općine Cestica.

- Riječ je o simboličnim iznosima, s ciljem da uljepšamo našim umirovljenicima blagdane te im na primjeren način ovom gestom zahvalimo na svemu što su učinili za svoju zajednicu tijekom svog radnog vijeka - izjavio je načelnik Mirko Korotaj.

Općina Cestica vrlo dobro surađuje i s Udrugom umirovljenika Općine Cestica.

Udruga je osnovana s ciljem poboljšanja života umirovljenika s područja općine Cestica, koja kroz različite projekte i aktivnosti - izleti, sudjelovanje na sportskim županijskim i međužupanijskim sportskim igrama te razna druženja, potiče razvoj skrbi i podršku za svoje korisnike i članove.

Udruga članovima nudi okupljanja na sadržajima koji doprinose očuvanju zdravlja, vitalnosti i dobrog raspoloženja, što starijim osobama omogućava i očuvanje radnih i intelektualnih sposobnosti.

- U ovim težim vremenima takvih okupljanja i druženja je puno manje nego inače, ali nadamo se da će se situacija uskoro promijeniti te da ćemo moći opet nastaviti naše druženje i rad u obujmu kao i prije cijele situacije s bolesti uzrokovanom Covid-19 infekcijom – rekao je predsjednik udruge Milan Borak.

Udruga trenutno broji 330 članova treće životne dobi, od kojih je 50-ak vrlo aktivnih članova.