Općina Petrijanec: Ulica Butina uređena za 1,75 milijuna kuna sufinanciranih iz Europskih fondova

Napisao/la: VV -
Općina Petrijanec: Ulica Butina uređena za 1,75 milijuna kuna sufinanciranih iz Europskih fondova Foto: Općina Petrijanec

Načelnik Općine Željko Posavec i predsjednik Općinskog vijeća Martin Evačić s gostima su obišli novouređenu Ulica Butina u naselju Petrijanec. Radi se o projektu koji je odobren iz mjere 7.2.2. – „Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta“.

Provedbom ove mjere rekonstruirana je Ulica Butina koja je od veće važnosti na području Općine Petrijanec i istovremeno jedna od najprometnijih. Naime, radi se o području koje spaja centralni trg općine s mjesnim grobljem, ali povezuje i liječničku te stomatološku ambulantu, vatrogasni i društveni dom, crkvu i pastoralni centar. Ulica je rekonstruirana u duljini od 620 metara, a izvedeni su radovi i na gradnji kanalizacijskih priključaka te na postavljanju LED rasvjete.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u prosincu 2017. godine za ovaj projekt odobrila je 1.750.437,25 kuna. Iznos od 85 %osiguran je iz Europskog poljoprivrednog fonda, a 15% proračuna Republike Hrvatske. Realizacija je to Mjere 07 iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske na području Općine Petrijanec. Točnije, radi se o Mjeri 7, Podmjeri 7.2. – Ulaganja u izradu, poboljšanje i proširenje svih vrsta male infrastrukture, uključujući ulaganja u obnovljive izvore energije i uštedu energije – provedba tipa operacije 7.2.2. „Ulaganja u građenje nerazvrstan cesta“. Načelnik Općine Petrijanec ugovor o financiranju s ravnateljicom Agencije potpisao je u veljači prošle godine, a u rujnu je izabran najpovoljniji izvođač radova – Niskogradnja Huđek iz Petrijanca. Vrijednost ugovorenih radova je 1.786.437,25, s uključenim PDV-om.

– Rekonstrukcija ove ulice bila je prijeko potrebna što najbolje znaju mještani. To je samo još jedna u nizu mjera na području Općine Petrijanec kojom se nastoje iscrpiti sredstva Europske unije za realizaciju projekata, a posljedično i smanjiti depopulacija naselja kao i povećati životni standard stanovnika općine Petrijanec. Sama prometnica će podignuti razinu komunalne opremljenosti koja je preduvjet za daljnji razvoj i napredak navedenog područja. Za navedenu prometnicu ovih je dana izdana Uporabna dozvola – istaknuo je načelnik Posavec.

Opći cilj  rekonstrukcije nerazvrstane ceste Butina u naselju Petrijanec s pripadajućom kanalizacijom i signalizacijom kako bi se unaprijedila kvaliteta života u naselju Petrijanec te posljedično smanjila depopulacija u naselju, dok su specifični ciljevi ovog projekta unaprijeđen i uravnotežen teritorijalni razvoj naselja Petrijanec, osiguravanje kvalitetnije i brže povezanosti unutar naselja i cjelokupne općine te povećanje prometovanja za sve sudionike prometa u naselju Petrijanec.

Očekivani rezultati projekta su razvoj naselja Petrijanec, osigurani pristup društvenim uslugama i resursima naselja i Općine Petrijanec (rekonstruiranu cestu koja spaja centralni Trg. sv. Petra na kojem se nalazi zgrada sjedišta Općine Petrijanec s mjesnim grobljem na sjeveru), omogućava dostupnost i povezuje zdravstvenu i stomatološku ambulantu, vatrogasni i društveni dom, crkvu i pastoralni centar te povećava sigurnost prometa (620 metara nerazvrstane ceste Butina rekonstruirano te stavljeno u funkciju za obavljanje prometa u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama).

Ukupna vrijednost projekta je 1.833.301,25 kn sa PDV-om (uključena projektna dokumentacija i nadzor). Udio sufinanciranja je 85% iz EU, a 15 % RH.

RAZDOBLJE PROVEDBE ULAGANJA: 24 mjeseca od datuma donošenja Odluke o dodjeli sredstava.

DJI_0032-1170x660.jpg

DJI_0035-1170x660.jpg

petrijanec_ulica_butina.jpg

indeksiraj.jpg

Street-4-1170x660.jpg

 

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.