Ulaganja u modernizaciju u Ivancu „teška“ blizu 3 milijuna kuna Foto: B. Težak

Ulaganja u modernizaciju u Ivancu „teška“ blizu 3 milijuna kuna

J.Š./Varaždinske vijesti | 30.11.2020. u 15:25h | Objavljeno u Našim krajem

Centar Ivanca na potezu od Kumičićeve ulice, koja je potpuno raskopana u duljini od 400 metara, pa sve do gradskog parka, pretvoren je u veliko gradilište. Tu su u punom su jeku radovi na velikim investicijama, koje u cijelosti financira Grad Ivanec.

Aktualne radove s velikom pažnjom prate Ivančani, a u naročitom fokusu im je park, za koji su stanovnici gradskog centra posebno vezani. Nakon što je jedno vrijeme bio posve raskopan zbog zemljanih radova na stazama i polaganja cijevi i električnih instalacija, tijekom proteklih mjesec dana park je dobio novu vizuru. Naime, izvođači su u međuvremenu tlakavcima opločili sve glavne i sporedne staze, nakon čega je park odjednom dobio sasvim novi izgled, a on je naišao na odobravanje građana

Sada su u tijeku radovi na središnjoj točki parka, a to je gradnja novog paviljona na mjestu starog, koji je srušen. Paviljon se gradi prema projektu Studija Nexar, a zamišljen je kao centralna, otvorena pozornica na kojoj će se, nakon stavljanja parka u funkciju, odvijati razni kulturni sadržaji na otvorenom.

Paviljon – centralna točka parka

- Tlakavci su postavljeni na svih 620 metara parkovnih staza, a bit će postavljeni i oko novog paviljona. On će oblikom podsjećati na stari, no u konačnoj izvedbi bit će realiziran kao suvremen i inovativan objekt, kako u pogledu namjene, tako i pogledu novih materijala od kojih se gradi. Zamislili smo da on bude sastajalište i centralna točka druženja svih ivanečkih generacija te otvorena pozornica za razne manifestacije i društvene događaje koje ovdje ubuduće planiramo održavati – poručio je gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić koji je u četvrtak, 26. studenog, sa suradnicima obišao gradilište te o njihovu tijeku i načinu izvođenja razgovarao s Franjom Zgrepcem, direktorom tvrtke TTG, koja je izvođač radova.

Radove usporedo izvodi i Ivkom d.d. Nakon što je u cijelom parku položio podzemne cijevi i instalacije za javnu rasvjetu te izbetonirao podloge za stupove, podignuo je i kandelabre s kojih će biti rasvijetljen park. Trenutačno se čeka na isporuku suvremene LED rasvjete koja će biti montirana na stupove. Vrijednost svih aktualnih rekonstrukcijskih radova je gotovo 1,3 milijuna kuna.

Asfalt i na odvojak prema dječjem igralištu

Zahuktali su se i radovi u jednoj od najfrekventnijih ivanečkih ulica, Kumičićevoj (u kojoj su Srednja škola, sportska dvorana, tržnica itd.). Radovi obuhvaćaju odstranjivanje starog, vrlo lošeg kolnika i postavljanje novog, uređenje pješačkih staza i dovršetak uređenja zelenih površina. Investicija je vrijedna 1,55 milijuna kuna, a radove izvodi Niskogradnja Huđek iz Petrijanca.

Stanare ove ulice obradovala je vijest da će, u sklopu glavnih radova, Grad asfaltirati i odvojak prema dječjem igralištu, što će dodatno doprinijeti urbanom uređenju ovog lijepog gradskog kvarta. Aktualnim rekonstrukcijskim radovima Kumičićeva ulica pretvorit će se u moderno uređenu gradsku prometnicu.

Označeno u
Galerija slika