Ugovoren novi set potpora za poduzetnike i poljoprivrednike s područja općine Maruševec Foto: Općina Maruševec

Ugovoren novi set potpora za poduzetnike i poljoprivrednike s područja općine Maruševec

Varaždinske vijesti | 21.7.2024. u 07:40h | Objavljeno u Našim krajem

Načelnik Mario Klapša sklopio je u ime Općine Maruševec ugovore za općinske bespovratne potpore u ukupnom iznosu od 14.058,05 eura, odnosno 105.920,38 kuna sa 13 poljoprivrednika i 11 poduzetnika.

Njihove su prijave zaprimljene u sklopu javnih poziva za dodjelu potpora kroz “Program potpora u poljoprivredi Općine Maruševec za razdoblje 2023.- 2025. godine“ i “Program poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području Općine Maruševec za razdoblje 2024. – 2025. godine“ proteklih mjeseci.

Programi su pripremljeni kao paket mjera za poticanje malog i srednjeg poduzetništva s ciljem povećanja konkurentnosti gospodarskog i poljoprivrednog sektora Općine Maruševec kroz izravne potpore za nova ulaganja kao i za povećanje apsorpcije dostupnih bespovratnih sredstava Europske unije.

Za prve ovogodišnje općinske potpore apliciralo se ukupno 24 korisnika koji su prijavljivali projekte za nabavu opreme, strojeva te sufinanciranje pripreme natječajne i projektno-tehničke dokumentacije za prijavu na natječaje za bespovratna sredstva.

- Općina Maruševec želi osigurati dugotrajnu održivost aktivnih poduzetnika i poljoprivrednika koji obavljaju gospodarsku i poljoprivrednu djelatnost jer uvelike doprinose rastu lokalne ekonomije, povećanju prihoda ali i stupnju zaposlenosti. Kroz dostavljene prijave vidimo da i prijavitelji razmišljaju u istom smjeru budući da visina njihovih ovogodišnjih investicija na području Općine Maruševec iznosi 63.500 eura (gotovo 480 tisuća kuna), a kroz općinske bespovratne potpore subvencionirat će im se 14.058,05 eura, odnosno 105.920,38 kuna. Danas kada smo svjedoci povećanja troškova života te cijena rada i sirovina vjerujem da je svaka pomoć dobrodošla. Općina Maruševec će i dalje biti oslonac i podrška u gospodarskim aktivnostima naših građana, kao i investicijskim projektima koji doprinose razvoju i podizanju kvalitete života u našoj sredini – istaknuo je načelnik Općine Maruševec Mario Klapša prilikom potpisivanja ugovora s korisnicima.

Sljedeći javni pozivi za dodjelu bespovratnih potpora poduzetnicima i poljoprivrednicima Općina Maruševec raspisati će krajem 2024. godine.