UDVDR Ivanec: Prisjetili se preminulih branitelja i članova njihovih obitelji Foto: UDVDR Ivanec

UDVDR Ivanec: Prisjetili se preminulih branitelja i članova njihovih obitelji

Varaždinske vijesti | 24.2.2020. u 12:30h | Objavljeno u Našim krajem

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec, u suradnji s obiteljima Bregović i Ribić, na ivanečkom je Gradskom groblju u subotu održan komemorativni skup na kojem se u povodu 7. obljetnice smrti odala počast preminulom hrvatskom branitelju Davoru Bregoviću - Brcu, te nedavno preminulom Borisu Ribiću.

Uz obitelj, prijatelje i kolege iz HVIDR-e Ivanec i UDVDR Ogranak Ivanec, čiji je Davor Bregović bio dugogodišnji član i tajnik u dva mandata, počast su mu na njegovom posljednjem počivalištu odali i kolege iz DVD–a Ivanec,u kojem je također bio aktivan. Davor Bregović ratni je pripadnik 2. ivanečke bojne 104. Brigade HV, a preminuo je 22. veljače 2013. godine. Sveta misa bit će služena u četvrtak, 27. veljače u 18 sati u župnoj crkvi u Ivancu.

Počast je odana i nedavno preminulom Borisu Ribiću, bratu poginulog hrvatskog branitelja, Romana Ribića, pripadnika 7. Gbr Puma. Boris posljednje počivalište dijeli s bratom, a slijedom dugogodišnjeg prijateljstva i suradnje, ivanečke su ga se braniteljske udruge ovom prigodom prisjetile s punim pijetetom.

Budući da je Sabor ivanečkog ogranka dragovoljaca i veterana Domovinskog rata donio odluku kako će 22. veljače obilježavati kao spomendan na sve hrvatske branitelje preminule nakon Domovinskog rata i preminule članove obitelji hrvatskih branitelja, njima su počast odali kod centralnog križa na ivanečkom groblju. Također, na posljednim počivalištima poklonilo se i žrtvama Ivana Severa Nine i Željka Putara-Grdaka, poginulim hrvatskim braniteljima sahranjenim na ivanečkom groblju.

U svom je obraćanju predsjednik UDVDR Ogranak Ivanec Ljudvek Cikač, govoreći o Davoru Bregoviću Brcu te Romanu i Borisu Ribiću istaknuo kako su to bili iskreni ljudi, s kojima je bilo ugodno surađivati. Prilikom odavanja počasti hrvatskim braniteljima i članovima obitelji hrvatskih branitelja preminulim nakon Domovinskog rata, Cikač je naveo tužan podatak kako dnevno umire desetak hrvatskih branitelja, najviše njih u dobi oko 50 godina, što je, kako je naglasio, jasan dokaz da su razlozi smrti vezani uz sudjelovanje u obrani i oslobađanju Hrvatske.

Naveo je i kako je ovo prigoda prisjetiti se brojnih članova obitelji hrvatskih branitelja preminulih nakon Domovinskog rata kojima sigurno nije bilo lako u vremenima kada su njihovi najbliži bili na ratištima, a posebno onima koji su pretrpjeli najteže gubitke - pogibije svojih dragih.

komemorativni_skup_Bregovic_i_Ribic_ivanec_01.jpg

komemorativni_skup_Bregovic_i_Ribic_ivanec_03.jpg

komemorativni_skup_Bregovic_i_Ribic_ivanec_04.jpg

komemorativni_skup_Bregovic_i_Ribic_ivanec_06.jpg

komemorativni_skup_Bregovic_i_Ribic_ivanec_07.jpg

komemorativni_skup_Bregovic_i_Ribic_ivanec_08.jpg

komemorativni_skup_Bregovic_i_Ribic_ivanec_11.jpg

komemorativni_skup_Bregovic_i_Ribic_ivanec_13.jpg

Označeno u