Udruga umirovljenika Futur egzaktni organizira predavanje "Kako se nositi s odlaskom u mirovinu" Foto: Pexels / ilustracija

Udruga umirovljenika Futur egzaktni organizira predavanje "Kako se nositi s odlaskom u mirovinu"

Varaždinske vijesti | 21.5.2023. u 15:40h | Objavljeno u Našim krajem

Novoosnovana varaždinska udruga umirovljenika Futur egzaktni u utorak, 23. svibnja, u 18 sati, u dvorani Gradske knjižnice i čitaonice Metel Ožegović organizira prvo predavanje iz ciklusa "Psihološka potpora".

- Događa se da se ljudi vrlo teško nose s prestankom radnog vijeka i odlaskom u mirovinu. Odlazak u mirovinu tada može izazvati jaki stres, koji može značajno narušiti zdravlje. Cilj Udruge Futur egzaktni je amortizirati usamljenost, promjenu i osjećaj umirovljenika da više nisu u aktivnim tokovima zbivanja, kako bi pomogli da uvide da im jedan prekrasan dio života tek slijedi - ističe predsjednik Udruge Futur egzaktni Branimir Mihalinec, uz napomenu da će udruga organizirati niz predavanja o toj temi, jednako kao i o temama koje mogu biti korisne za umirovljenike.

>> FUTUR EGZAKTNI Varaždin dobio novu udrugu umirovljenika - krenuli su ambiciozno

Predavač će biti Nebojša Buđanovac, diplomirani defektolog – socijalni pedagog, a prva tema je "Kako se nositi s odlaskom u mirovinu".

- Uz članove Udruge Futur egzaktni, na predavanje pozivamo sve Varaždinke i Varaždince, naročito one koji su od nedavno u mirovini, kao i one koji će uskoro u mirovinu - napomenuo je Mihalinec.

udruga_umirovljenika_futur_egzaktni_varazdin_najava_predavanja_19052023.jpg