Udruga Klopotec: Lepoglavski vinogradari aktivni u suzbijanju zlatne žutice Foto: Grad Lepoglava

Udruga Klopotec: Lepoglavski vinogradari aktivni u suzbijanju zlatne žutice

Varaždinske vijesti | 5.2.2020. u 10:15h | Objavljeno u Našim krajem

Udruga vinogradara, vinara i voćara Klopotec održala je u Lepoglavi svoju redovitu sjednicu Skupštine.

Prije službenog početka sjednice održana su dva stručna predavanja. Stručne savjetnice iz Ministarstva poljoprivrede – Zrinka Večerić i Andreja Vukalović Pofuk okupljene su informirale o zakonskim propisima i regulativama koje se odnose na obiteljska poljoprivredna gospodarstva te o načinu borbe protiv zlatne žutice vinove loze.

O radu u proteklom jednogodišnjem razdoblju članove Skupštine izvijestio je predsjednik Udruge Tonko Županić. Istaknuo je pri tom projekt koji je Udruga provela uz potporu Grada Lepoglave, a riječ je o podijeli žutih ljepljivih ploča koje se koriste za suzbijanje zlatne žutice vinove loze. Naime, Grad Lepoglava donirao je Udruzi 2000 ljepljivih ploča vrijednih oko 4.500 kuna koje su podijeljene vinogradarima s gradskog područja. Na toj je donaciji, kao i ostalim potporama koje vinogradarima dolaze s gradske razine, Županić zahvalio Gradu Lepoglavi ispred kojeg je članove Udruge Klopotec pozdravio zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač. Poželjevši vinogradarima dobru vinogradarsku godinu, pohvalio je razinu kvalitete vina koja proizvode te najavio daljnju gradsku potporu razvoju vinogradarstva na području Grada Lepoglave.

Za vrijeme trajanja Skupštine održano je interno ocjenjivanje vina. Enolog Miroslav Matovinović ocijenio je ukupno 102 uzoraka vina od kojih je njih 12 ocijenio zlatnom medaljom.

lepoglava_skupstina_vinogradara_1.jpg

lepoglava_skupstina_vinogradara_2.jpg

lepoglava_skupstina_vinogradara_3.jpg

lepoglava_skupstina_vinogradara_4.jpg