Učiteljice iz OŠ Franje Serta Bednja na tečaju na Cipru: "Stekle smo korisna životna iskustva" Foto: Općina Bednja

Učiteljice iz OŠ Franje Serta Bednja na tečaju na Cipru: "Stekle smo korisna životna iskustva"

vv | 26.6.2022. u 11:15h | Objavljeno u Našim krajem

Učiteljice Martina Heček Paska i Vesna Funda Štefanek iz OŠ Franje Serta Bednja pet dana bile su sudionice odabranog tečaja u Limassolu na otoku Cipru.

Aktivnosti na tečaju su se svakodnevno izmjenjivale: grupni rad, istraživanje, prikupljanje podataka te razmjena iskustava s učiteljicama iz Austrije i Slovenije vezanih uz uspostavljanje pozitivnog okruženja za učenje - upravljanje razredom, komunikacijske vještine, učinkovito poučavanje i učenje. Svoje su iskustvo dopunile novim spoznajama i vještinama te upoznale i neke nove aplikacije koje će naći svoje mjesto u ponekom nastavnom procesu - navodi Općina Bednja u priopćenju.

d59b84ee3aaa38f89b3474aea5a4dd9a.jpeg

Kako dodaju, nije izostalo ni upoznavanje sa životom, kulturom i običajima Ciprana. S obzirom na to da je otok Cipar podijeljen na grčki i turski dio, "bilo je zanimljivo proučavati razlike i sličnosti tih dviju kultura tijekom gotovo svakodnevnih ekskurzija".

Predavanja su se odvijala u jutarnjim satima od 9 do najčešće 14 sati, a ostatak dana su provodile u istraživanju. Osim građevina, muzeja i galerija – dobile su priliku kušati i brojna specifična jela (lokumi, sirevi, pite, čokolada od rogača) i pića.

845c9cc31b0c8f7f9d6eed01bb129a83.jpeg

 - Stekle su tako korisna životna iskustva i zapamtile mnoge priče koje će zasigurno iskoristiti u nastavi. Posebno mjesto zauzima mit o rođenju Afrodite. Prema grčkom mitu, Afrodita je rođena iz morske pjene na obali grada Paphosa. Očarane ljepotom i jednostavnošću toga prostora, odabrale su ga kao temu rada koji su izložile na završnom danu tečaja. Snimiviši dovoljno materijala, osmislile su zanimljivu izvanučioničku nastavu u kojoj su povezale mit, land art i medijsku kulturu te dobile veliku pohvalu za rad i kreativnost - navode.