U biciklijadi Med skrajski bregi sudjelovalo je 98 biciklista

V.V. | 29.8.2016. u 09:56h | Objavljeno u Našim krajem

Društvo za športsku rekreaciju Salinovec organiziralo je u nedjelju petu biciklijadu „Med skrajski bregi“ sa startom u Salinvcu.

Bicilkijada je održana u sklopu projekta „Edukacija biciklista o boljoj uočljivosti u cestovnom prometu“, kojeg su omogućili Ministarstvo unutarnjih poslova i Zaklada za prevenciju kriminaliteta „ Sveti Mihael“ varaždinske županije .

Prvi dio projekta odrađen je u lipnju ove godine gdje je bilo uključeno 30 učenika od 2. do 4. razreda područne škole „Tin Ujević“ Salinovec. Partneri na projektu su sljedeće udruge: Udruga za šport i rekreaciju Stažnjevec, Društvo za športsku rekreaciju Lančić-Knapić, Udruga za sportsku rekreaciju Ivanečka željeznica i Udruzi građana Prigorec.

Ruta biciklijade je bila sljedeća: Salinovec – Stažnjevec – Lančić – Knapić – Ivanec – Prigorec – Ivanečka Željeznica – Salinovec, a sudjelovalo je 98 biciklista. Na kraju su podijeljene simbolične nagrade, te topli obrok i napici.

Djeca mlađa od 16 godina obavezno su morala nositi zaštitnu kacigu, djeca od 6. razreda i mlađi su mogla voziti samo uz pratnju jednog od roditelja, a djeca 7. i 8. razreda i do 17. godina su mogla voziti samo uz potpisanu suglasnost roditelja koja se potpisivala kod prijave.

Označeno u