U Zelendvoru skup domaćih i slovenskih OPG-ova, kojeg je poduprlo Ministarstvo poljoprivrede

vv / petrijanec | 26.12.2022. u 11:50h | Objavljeno u Našim krajem

Poljoprivreda danas i sutra: obnovljivi izvori energije u poljoprivredi, inovacije i jačanje održivosti poljoprivrednih proizvođača, naziv je skupa održanog u Zelendvoru koji je okupio predstavnike domaćih OPG-ova i OPG-ova iz Slovenije, točnije Občine Destrnik.

-Za ovaj znanstveno stručni skup Ministarstvo poljoprivrede odobrilo je 86.370,00 kn ili 11.463,27€. Ovakvi sukopvi prilika su da, prije svega okupimo, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i razmijenimo iskustva, a nakon toga i čujemo nešto novo u poljoprivredi. Zahvala svima na koje smo mogli računati kao predavače” – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec, naglašavajući da je ovo drugi najveći projekat odobren od strane Ministarstva poljoprivrede u Republici Hrvatskoj temeljem Javnog natječaja za provedbu programa potpora za organizaciju skupova o poljoprivredi, ribarstvu, šumarstvu, veterinarstvu i zaštiti bilja za 2022. godinu, koji je zatvoren 7. rujna.

Prijavitelji su mogli biti organizatori skupova sa sjedištem u Republici Hrvatskoj odnosno ustanove, stručna udruženja, zadruge i zadružni savezi za znanstveno-stručne skupove, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, trgovačka društva u vlasništvu jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, županijske i lokalne razvojne agencije, zadruge i zadružni savezi za gospodarske skupove te jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, zadruge i zadružni savezi za lokalno-tradicijske skupove.

Općina Petrijanec se prijavila s idejom organizacije skupa u dva dijela. U prvom dijelu predviđena su predavanja stručnih osoba iz znanstvene struke i poljoprivrednika koja će uključiti razne teme, između ostalog, obnovljive izvore energije povezane s poljoprivrednom proizvodnjom, inovacije stvarnih proizvođača koje se primjenjuju u njihovoj proizvodnji te mogućnosti vezane uz klimatske promjene i slično. U drugom dijelu skupa - panel rasprava  stručnih osoba iz poljoprivredne proizvodnje, a teme su povećanje konkurentnosti, razmjena znanja i iskustva u području inovacija.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci