U Zelendvoru ove nedjelje održane atraktivne Konjičke igre

VV | 28.6.2021. u 20:50h | Objavljeno u Našim krajem

Tradicionalno, već 25. puta, povodom Dana Općine Petrijanec, i ove se nedjelje održane su Konjičke igre u Zelendvoru, u nešto manjem obliku prilagođeno epidemiološkoj situaciji.

U Zelendvoru su se u organizaciji Udruge Konj moj prijatelj i Općine Petrijanec održale međunarodne Konjičke igre s uzgajivačima konja iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Italije. Bila je to prilika da se pokažu najljepši konji i njihova umijeća, kao i bogate konjske zaprege uz brojne dodatne sadržaje za posjetitelje.

– Ove godine na 10.000 četvornih metara otvorenog prostora održavamo Konjičke igre uz naravno, poštivanje epidemioloških mjera - naglasio je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Posjetitelji su imali prilike uživati u nadmetanju zaprega s profesionalnom i amaterskom opremom te brojnim drugimkonjičkim disciplinama.

– Događaj je vrlo važan za našu općinu jer rijetko kada, i rijetko gdje možete vidjeti ovoliko puno konjskih zapreka i ovih plemeniti životinja. Na području općine nalazi se nekoliko uzgajivača konja, te oni aktivno podržavaju ovu manifestaciju. Kao kuriozitet, imamo uzgajivača koji je 25 puta nastupio s istim konjem na konjičkim igrama, što govori koliko uzgajivači cijene ovu manifestaciju - dodao je Posavec.

Na otvaranju manifestacije bili su prisutni župan Varaždinske županije Anđelko Stričak koji se obratio prigodnim riječima, načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec, načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić, načelnik Općine Vinice Branimir Štimec, načelnik Općine Maruševec Mario Klapša.