U Vinici krenula sanacija još jednog klizišta ukupne vrijednosti radova od 2,2 milijuna kuna

MGA/VV | 2.7.2020. u 20:00h | Objavljeno u Našim krajem

U utorak, 30. lipnja, započeli su radovi na sanaciji još jednog u nizu klizišta na nerazvrstanim cestama u Općini Vinica. Ovdje se radi o Ulici Mate Rupčića prema Radovcu i Natkrižovljanu (Gornji Slatnjak) ukupne vrijednosti od 2,2 milijuna kuna.

- Ovo je veliki projekt sanacije svih klizišta ali i onih potencijalnih na istoj dionici, gdje Hrvatske vode sudjeluju sa 65% državnih sredstava (1.463.040,25 kn), a Općina iz proračuna daje svojih 35% (787.790,90 kn) - ističu u Općini Vinica čiji je načelnik Marijan Kostanjevac obišao gradilište zajedno sa saborskim zastupnikom Anđelkom Stričakom i direktorom Hrvatskih voda Varaždin Danijelom Bunićem, a dočekao ih je Mario Veselnik, direktor Niskogradnje Veselnik.

- Ovo je projekt koji je započeo još prošle godine kada smo najprije dali izraditi svu projektnu dokumentaciju, koji je ukupno težak gotovo 3 milijuna kuna, a prošle godine smo sanirali još jedno izuzetno veliko klizište, kojeg smo također danas obišli. Ovo je najbolji primjer suradnje Hrvatske Vlade, Hrvatskih voda i Općine Vinica, gdje i ovom prilikom moram zahvaliti saborskom zastupniku Anđelku Stričaku i direktoru Buniću na suradnji i pomoći - izjavio je načelnik Općine Marijan Kostanjevac.

Označeno u
Galerija slika