U Varaždinske Toplice stiže 26.500 eura za uređenje nerazvrstanih cesta

vv | 23.7.2024. u 13:32h | Objavljeno u Našim krajem

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine donijelo je Odluku o odabiru projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za sufinanciranje u 2024. godini. Među projektima odabranim za sufinanciranje nalazi se i onaj Grada Varaždinskih Toplica, pa je tako za projekt Uređenja nerazvrstanih cesta na području Varaždinskih Toplica Gradu dodijeljeno 26.500 eura. Zadovoljstvo dobivenim sredstvima istaknula je gradonačelnica Dragica Ratković.

– Jako nam je važno što je moguće više unaprijediti kvalitetu života naših građana, a kvalitetna prometna infrastrukture tome uvelike doprinosi. Iako kontinuirano brinemo o svakom kutku našega grada, još uvijek imamo nerazvrstanih cesta koje čekaju obnovu te će nam dobivena sredstva uvelike pomoći u njihovoj sanaciji, stoga zahvaljujem Ministarstvu što je prepoznalo potrebu i dobro pripremljen projekt – rekla je gradonačelnica Ratković i dodala da će vodstvo Grada nastaviti koristiti svaku priliku i prijavljivati projekte na natječaje.

Odlukom je ukupno odobreno sufinanciranje 352 projekta ukupne vrijednosti 10.523.400 eura, a sredstva za realizaciju sufinanciranja predloženih projekata osigurana su u Državnom proračunu Republike Hrvatske.

Kako je objašnjeno u pozivu, poticanjem razvoja komunalnog gospodarstva te ujednačavanjem komunalnog standarda smatraju se aktivnosti na projektima koji će potaknuti ili pridonijeti boljem obavljanju komunalnih djelatnosti i pružanju, odnosno isporuci komunalnih usluga te aktivnosti na projektima koji će pridonijeti podizanju razine javnih usluga i većoj kvaliteti življenja stanovnika na području pojedine jedinice lokalne samouprave.

ceste_radovi.jpg