U Varaždinske Toplice stiže 100 tisuća eura iz Ministarstva kulture i medija

Varaždinske vijesti | 11.3.2024. u 13:07h | Objavljeno u Našim krajem

Nastavlja se zaštita i očuvanje nepokretnih kulturnih dobara na području grada Varaždinske Toplice. Naime, Ministarstvo kulture i medija donijelo je odluku o dodijeli ukupnih 21.661.329,00 eura za 577 programa zaštite i očuvanja nepokretnih kulturnih dobara, a jedan dio tih bespovratnih sredstava stiže i u Varaždinske Toplice i to 100 tisuća eura za čak tri projekta.

Tako su Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice dodijeljena sredstva u iznosu od 30 tisuća eura za izradu dokumentacije za Kaštel zagrebačkog Kaptola, a za konstruktivnu i građevinsku sanaciju Kaštela zagrebačkog Kaptola dodijeljeno je 30 tisuća eura Zavičajnom muzeju Varaždinske Toplice.

Zavičajni muzej ujedno dobiva i 40 tisuća eura za izradu dokumentacije i građevinske radove na Drvenoj tradicijskoj kući u Perivoju Marije Ružičke Strozzi.

Tom je prilikom gradonačelnica Grada Varaždinske Toplice Dragica Ratković istaknula kako je ovo samo nastavak ulaganja u topličku kulturnu i povijesnu baštinu.

- Protekle godine dobili smo 60 tisuća eura od Ministarstva kulture i medija za dva projekta, ove godine čak 100 tisuća eura. Veliko hvala Ministarstvu što su nam i ove godine odobrili bespovratna sredstva, kao i hvala svima onima koji su sudjelovali u pripremi projekata. Varaždinske Toplice imaju izuzetno bogatu kulturnu i povijesnu baštinu, a ovo je još samo jedan pokazatelj da je ona prepoznata i na nacionalnoj razini - poručila je gradonačelnica Ratković.