U uređenje Memorijalnog centra u Ivancu uključile se i obitelji branitelja Foto: Dražen Geček / UDVDR Ogranak Ivanec

U uređenje Memorijalnog centra u Ivancu uključile se i obitelji branitelja

UDVDR Ogranak Ivanec/vv | 25.6.2023. u 14:52h | Objavljeno u Našim krajem

Do sada je napravljeno oko 70 % posla

Povodom dobivanja individualnih te nagrada UDVDR Ogranak Ivanec i HVIDR-a Ivanec u Lovačkom domu Šumski zec u Gačicama priređeno je obiteljsko druženje u kojem je, uz neformalne razgovore, glavna tema bila završnica uređenja Memorijalnog centra Domovinskog rata Ivanec.

Do sada je napravljeno oko 70 % posla, kako je istaknuo voditelj uređenja Zvonimir Grđan, a još su preostale za urediti dvije prostorije, i to s neusporedivo manjim zahvatima nego su bili oni u četiri dosadašnje.

>> Izvještajni sabor UDVDR-a Ivanec: Pohvale za provedene i planirane projekte 'pljušte' sa svih strana

Nakon što ih se oboja, prije toga postavi knauf, OSB ploče i laminat, krenut će se s uređenjem interijera, gdje će se uključiti obitelji, ponajviše supruge, koje daju veliku potporu hrvatskim braniteljima iz spomenutih udruga u aktivnostima koje provode. Posebno zadnjih mjeseci, otkako se radi ogroman posao u Memorijalnom centru, navode iz Udruge.

Njihov će zadatak biti dekorativno uređenje interijera prostorija, nakon čega će se krenuti u postavljanje memorabilija, knjiga i drugih predmeta koje će sadržavati Centar.

>> Radovi na uređenju Memorijalnog centra u Ivancu odvijaju se bolje od očekivanog!

- Radovi idu po planu, a zahuktali su se i dogovori s nekoliko institucija, vezanih uz termin svečanog otvaranja Memorijalnog centar Domovinskog rata Ivanec. U tijeku je završno usaglašavanje, te će točan datum otvaranja biti poznat u narednih nekoliko tjedana.

Uložilo se puno energije, truda, sate i sate posla, majstorske stručnosti i znanja, a o financijskim zahvatima / troškovima, koji su za jednu udrugu nestvarno veliki, da i ne govorimo. Jedino što moramo stalno govoriti - ljudi hvala vam na, čak i malo neočekivano velikoj moralnoj, materijalnoj, a prije svega ljudskoj potpori. Pojedincima, udrugama, poslovnim subjektima, institucijama, porastu broja naših kolega hrvatskih branitelja koji nam se priključuju...

Ekipi koja je na fotografiji dodajmo još otprilike toliki broj vrijednih ljudi, pa se lako može dobiti dojam o kako ogromnom projektu se radi. Baziranom na volonterskom radu u pravom smislu tog pojma i riječi. Hvala Lovačkom društvu Šumski zec Margečan na suradnji, našim kolegama na organizaciji radnog druženja i toplom, iskrenom prijemu - poručili su iz UDVDR Ogranak Ivanec.