U Trnovcu Bartolovečkom odali počast hrvatskim braniteljima Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

U Trnovcu Bartolovečkom odali počast hrvatskim braniteljima

Varaždinske vijesti | 18.11.2023. u 08:03h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Trnovec Bartolovečki i ove je godine organizirala obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Uoči Dana sjećanja, u petak 17. studenog, predstavnici trnovečke Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, zajedno s predstavnicima Općine Trnovec Bartolovečki, polaganjem vijenca i paljenjem svijeća odali su počast svim hrvatskim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata.

Tradicionalno odavanje počasti umrlim, stradalim i nestalim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata te žrtvi Vukovara i Škabrnje, upriličeno je kod spomenika poginulim braniteljima. Tom su prilikom ujedno odali i počast palim braniteljima s područja općine - Želimiru Šilecu i Ivanu Kurteku.

Da je Dan sjećanja, osim za Vukovar, važan i za Škabrnju, istaknuo je predsjednik UDVDR-a Trnovec, Josip Šopar.

- Naša udruga broji 75 članova, od toga ih je pedeset vrlo aktivno. Ove godine smo bili na izletu u Škabrnji, a s nama je bila i načelnica Verica Vitković. Skupilo nas se za cijeli autobus. Udruga je aktivna, imamo planove za sljedeću godinu, da nastavimo u istome tonu - rekao je Šopar.

trnovec_-_dan_sjecanja_17112023_1.jpg

trnovec_-_dan_sjecanja_17112023_2.jpg

trnovec_-_dan_sjecanja_17112023_3.jpg