ilustracija

U Trnovcu Bartolovečkom druga ovogodišnja isplata naknada roditeljima novorođenčadi

| 24.7.2020. u 15:23h | Objavljeno u Našim krajem

Kako bi im se olakšali prvi, financijski najzahtjevniji mjeseci u životu njihove djece, roditeljima 11 novorođenih s područja Općine Trnovec Bartolovečki isplaćene su naknade za koje su sredstva osigurana u općinskom proračunu.
Riječ je o drugoj isplati jednokratnih novčanih pomoći ove godine, za što su ukupno izdvojene 24.000 kuna – po 2.000 kuna za šestero djece, 2.500 za dvoje, 3.000 kuna za jedno dijete te 4.000 kuna za blizance u obitelji.

Zbog pandemije koronavirusa, tradicionalni susret s roditeljima i djecom u općinskim prostorijama ni ovoga puta nije održan, a roditeljima su naknade isplaćene na njihove račune. Naknade za novorođene dio su sredstava koja Općina Trnovec Bartolovečki u proračunu planira za najmlađe mještane.

- Pomažemo roditeljima i tako što sufinanciramo boravak mališana u dječjem vrtiću, redovito sufinanciramo školske programe te dodjeljujemo stipendije našim učenicima i studentima. Dakle, naknada za novorođene tek je početak pomoći Općine Trnovec Bartolovečki u brizi za naše najmlađe – naglašava načelnik Zvonko Šamec.

Ove je godine na području općine do početka srpnja rođena 21 beba, dok je lani rođeno ukupno 51 dijete.

Označeno u