U tijeku gradnja parkirališta s novih 20 parkirnih mjesta u Margečanu Foto: Grad Ivanec

U tijeku gradnja parkirališta s novih 20 parkirnih mjesta u Margečanu

Varaždinske vijesti | 14.12.2021. u 18:45h | Objavljeno u Našim krajem

U tijeku su radovi na gradnji i uređenju parkirališta pokraj županijske ceste u Margečanu (sa sjeverne strane, kod ograde groblja).

Investitor je Grad Ivanec, a bit će uređeno novih 20 parkirnih mjesta.

- Pokazalo se, naime, da kod većih pogreba i na Sve svete postojeće parkiralište kod groblja nije dovoljno pa su građani svoja vozila parkirali uz odvodni jarak pokraj groblja, tik uz županijsku cestu. Pošto je to bilo problematično zbog sigurnosnih razloga, nakon konzultacija s policijom i ŽUC-om, dogovoreno je da se problem riješi tako da se otvoreni kanal najprije zacijevi u duljini od oko 100 metara te da se time stvore preduvjeti za formiranje parkirne površine i temelj za rekonstrukciju ograde groblja, što je u međuvremenu i učinjeno - napomenuli su iz Grada Ivanca.

Nakon radova na postavljanju rubnjaka, slijedi priprema za asfaltiranje.

Vrijednost investicije je 360.600 kuna, a na provedenom javnom natječaju posao je dobilo poduzeće TTG iz Višnjice.

- Ovime će se riješiti problem pomanjkanja parkirnog prostora uz groblje te povećati sigurnost na ovoj, inače dosta prometnoj cesti. U sklopu radova će se urediti i pješački prijelaz s postojećeg parkirališta, a nakon toga su planirane aktivnosti na uređenju ograde i staze na groblju, sukladno višegodišnjem gradskom Programu uređenja groblja - priopćili su iz Grada Ivanca.

Označeno u