Danas 2. Brdski maraton Ivanec - Novi Marof, ali i "Fun and pain" te 2. Marofski mini trail

J.Š./ Varaždinske vijesti | 29.5.2021. u 10:00h | Objavljeno u Našim krajem

Turistička zajednica Grada Novog Marofa priključila se i ove godine organizatoru, AK Varaždin, s podrškom pravom prazniku trčanja

U Novi Marof ove će se subote sliti preko 300 trkača iz svih krajeva Lijepe naše, a koji će na cilj doći iz tri različita pravca.

Turistička zajednica Grada Novog Marofa priključila se i ove godine organizatoru, AK Varaždin, s podrškom pravom prazniku trčanja koji će se održati u subotu, 29. svibnja. U ponudi su tri utrke.

Najduža i najzahtjevnija je 2. Brdski maraton Ivanec - Novi Marof koji će najspremnijima ponuditi 42 km uživanja kroz prekrasnu prirodu, ali i prolaz kroz dvorac Bela II, što je posebna atrakcija ovogodišnjeg izdanja utrke. Ova se utrka boduje i za prvenstvo Hrvatske.

Druga, najposjećenija utrka zasigurno je "Fun and pain" koja starta iz Završja te preko Čeva i 14 km prekrasnog krajolika dovodi trkače na cilj kod Kulturnog centra Ivan Rabuzin. U samom Novom Marofu starta i 2. Marofski mini trail - utrka od 5 km koje je predviđena za sve koji žele trčati ili hodati i spojiti dobro druženje i rekreaciju.

Prostor Novog Marofa sa okolnim brežuljcima pogodan je za razvoj aktivnog turizma, a ovakva su događanja samo potvrda te činjenice.

U svakom slučaju biti će to jedno lijepo i pozitivno druženje kod Kulturnog centra "Ivan Rabuzin" gdje će u cilj ući svi trkači. Više o detaljima i raspisu utka možete provjeriti na stranicama AK Varaždin.

Označeno u