U Sračincu podijeljeno oko 60 prsluka i reflektivnih traka u akciji "Sigurnije u prometu"

Varaždinske vijesti | 17.3.2018. u 10:30h | Objavljeno u Našim krajem

U organizaciji Općine Sračinec i uz suradnju Policijske postaje Varaždin, u četvrtak je u večernjim satima u Sračincu održana akcija "Sigurnije u prometu" kojom se želi potaknuti mještane općine na korištenje zakonom propisane sigurnosne oprema prilikom kretanja prometnicama.

- Provodimo ovu akciju prije svega zbog sigurnosti sudionika u prometu, pješaka i biciklista. Naša je općina jedna od najgušće naseljenih općina u Hrvatskoj, s više od 400 stanovnika na kvadratni kilometar, a kroz Sračinec prolazi jedna od najprometnijih državnih cesta. Zato želimo edukacijom naših sumještana spriječiti nezgode, koje ponekad završe i tragično. Prošle smo godine imali smrtni slučaj na obilježenom i osvijetljenom pješačkom prelazu, no zbog smanjene vidljivosti vozač se nije zaustavio na vrijeme. Zato danas dijelimo ove reflektivne prsluke i trake i potičemo pješake i bicikliste da ih nose, zbog vlastite sigurnosti. Hvala Policijskoj upravi Varaždin koja je preko Odbora za prevenciju dala inicijativu za ovu akciju - rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Značajni doprinos ovoj akciji dali su i djelatnici PP Varaždin koji su zaustavljali bicikliste i tumačili koliko je važno da budu vidljivi u večernjim satima i u uvjetima smanjene vidljivosti.

Podijeljeno je oko 60 prsluka i 60 reflektivnih traka, koje je kupila Općina Sračinec, a osim načelnika Novoselca i djelatnika Policijske postaje Varaždin u akciju su sudjelovali i zamjenik načelnika Krunoslav Lukačić te novoizabrani predsjednik Općinskog vijeća Domagoj Bačani.

20180315 18 40 09 IMG 6766