U spomen na smrtno stradale hrvatske branitelje polaganje vijenaca i sveta misa Foto: Arhiva Varaždinske vijesti

U spomen na smrtno stradale hrvatske branitelje polaganje vijenaca i sveta misa

Varaždinske vijesti | 26.10.2018. u 09:59h | Objavljeno u Našim krajem

U skladu s tradicijom obilježavanja blagdana Svih Svetih i Dušnog dana, a u spomen na sve smrtno stradale hrvatske branitelje i civilne žrtve u Domovinskom ratu i ove će godine biti upriličeno svečano polaganje vijenaca kod Spomen obilježja smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata na Varaždinskom groblju.

Zajedničkim aktivnostima Ministarstva obrane RH, Ministarstva unutarnjih poslova RH, Ministarstva hrvatskih branitelja, odnosno Ureda državne uprave u Varaždinskoj županiji i udruga iz Domovinskog rata, nadolazeće blagdane obilježit će paljenjem svijeća na grobovima smrtno stradalih hrvatskih branitelja na području Varaždinske županije dana 26., 29. i 30. listopada. Na svečano polaganje vijenaca, pozvani su predstavnici Grada Varaždina, Varaždinske županije i članovi udruga hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Dana 31. listopada 2018. godine (srijeda) u 11,00 sati predstavnici Ministarstva obrane, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva hrvatskih branitelja s Udrugama iz Domovinskog rata položit će vijence na Varaždinskom groblju kod Spomen-obilježja smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata (novi križ).

Na Dušni dan, 2. studenoga 2018. godine (petak) u 09,00 sati služit će se Sveta misa zadušnica za sve smrtno stradale hrvatske branitelje i civilne žrtve u Domovinskom ratu, u varaždinskoj Katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Označeno u