U spomen na poginule trnovečke branitelje održan memorijalni turnir u pikadu, visećoj kuglani i kartanju

Varaždinske vijesti | 22.4.2024. u 17:26h | Objavljeno u Našim krajem

U okviru obilježavanja Dana Općine Trnovec Bartolovečki, jučer je na Kopajcu u Trnovcu održan Sportski turnir u pikadu, visećoj kuglani i kartanju bele u organizaciji Udruge branitelja Sinovi Domovine Domovinskog rata Općine Trnovec Bartolovečki.

Riječ je o memorijalnom turniru u spomen na poginule trnovečke branitelje Ivana Kurteka i Želimira Šileca za koje su Sinovi Domovine, zajedno s općinskom načelnicom Vericom Vitković, uoči turnira kod spomen obilježja zapalili svijeće i položili cvijeće. Kako je rekao predsjednik trnovečke Udruge Josip Šopar, to je već treći memorijalni turnir organiziran u čast poginulim braniteljima. Skupilo se 70-ak sudionika, a, osim branitelja, sudjelovali su i vatrogasci, umirovljenici te članovi sportske udruge.

– Družili smo se od jutra do poslijepodneva uz gulaš i kobasice te smo podijelili devet pehara za prva tri mjesta u svakoj disciplini, tako da je svatko nešto dobio. Uz našu, sudjelovale su i bratske udruge Sinovi Domovine Vinice, Petrijanca, Varaždina, Sračinca i Kneginca te trnovečki umirovljenici i Sportsko društvo Bartolovec, a jednu ekipu imala je i općinska Vatrogasna zajednica – rekao je Šopar, dodavši da je sportske igre otvorila načelnica Verica Vitković.

– Načelnica nas u svemu podržava, pa je tako bilo i ovaj put. Budući da su braniteljske udruge promijenile ime, a iz Trnovca nas je puno bilo u 7. gardijskoj brigadi Pume, u utorak nam slijedi posvećenje nove zastave u vojarni u Varaždinu, gdje će načelnica također ići s nama braniteljima. Sudjelovat će svih šest ogranaka i pet klubova – kazao je Šopar.

Rad Udruge pohvalila je i sama načelnica Vitković.

– S našom Udrugom branitelja Sinovi Domovine imamo izuzetno dobru suradnju već niz godina. Udruga je vrlo aktivna te njezini članovi ne propuštaju sudjelovati u brojnim događanjima, projektima i obilježavanjima, stoga naša podrška ni u budućnosti neće izostati – poručila je Vitković, koja je nakon otvorenja sportskih igara prisustvovala i lovačkom druženju uz gulaš kod Lovačkog doma u Žabniku, a potom i Županijskoj smotri dječjih KUD-ova u sportskoj dvorani trnovečke Osnovne škole.