Obrtnici u akciji: osmašima u Ivancu u sklopu kampanje predstavili obrtnička zanimanja

M.G.A./Varaždinske vijesti | 11.5.2019. u 12:18h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Posljednjeg dana upisne kampanje u Sportskoj dvorani Srednje škole Ivanec posebnu pozornost su privukli mladi tehničari iz Osnovne škole "Gustava Krkleca" iz Maruševca. Iako su se predstavljale srednje škole Varaždinske županije, oni su došli kao gosti Obrtničke komore Varaždinske županije.
U suradnji Varaždinske županije, Obrtničke komore i škole, prošle je godine realiziran pilot-projekt čiji je rezultat bilo opremanje tehničke učionice malim strojevima, sigurnim za rad učenika, a poticajnim za razvoj njihove motorike, kreativnosti i zadovoljstva stvaranja uporabnih predmeta.

Pod vodstvom učiteljice Ivane Žmegač svojim su se vršnjacima predstavili David Kelemen, Tin Šprem i Lana Peharda. Privukli su pozornost i zanimanje roditelja i učenika, od kojih su se neki ohrabrili i sami pokušali raditi na privlačnoj opremi.

- Izuzetno smo zadovoljni što je taj zajednički projekt Osnovne škole Maruševec, Varaždinske županije i Obrtničke komore Varaždinske županije zaživio. Mislim da smo na pravom tragu da djeci u što ranijoj dobi pokažemo koliko je zanimljivo vlastitim rukama stvarati nešto novo, imati ideju i biti kreativan. To je podloga da se u zrelijoj dobi mogu odlučiti za neko od obrtničkih zanimanja i za što ranije osamostaljenje. Na društvu je, i svima nama, da im omogućimo što spremniji ulazak u svijet rada, ali i protočnost do najvišeg stupnja obrazovanja – rekao je Mario Milak, predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije.

Ovogodišnja je upisna kampanja kojom se pomaže učenicima odabir srednje škole bila nešto drugačija nego ranijih godina. Provodila se u četiri grada Varaždinske županije u vidu sajma, a Obrtnička komora je predstavila u svakom gradu po četiri svoja obrtnika, promovirajući tako obrtništvo i potičući upis u obrtnička zanimanja.

Označeno u