U sklopu Deset dana Svete nedjelje bogat kulturni program: "Blago iz bakine škrinje" i druge izložbe Foto: Ilustracija/Arhiva VV

U sklopu Deset dana Svete nedjelje bogat kulturni program: "Blago iz bakine škrinje" i druge izložbe

Varaždinske vijesti | 16.8.2019. u 15:05h | Objavljeno u Našim krajem

Najveća ludbreška manifestacija Dani ludbreške Svete nedjelje i ove godine obuhvaća uz tradicionalne vjerske i zabavne programe i one kulturnog karaktera.

Tako će u petak, 23. kolovoza koncert u kapelici sv. Križa dvorca Batthyany održati MPZ "Podravina". Koncert počinje u 19 sati. U ponedjeljak 26. kolovoza u organizaciji Likovnog udruženja Ludbreg u izložbenom prostoru hotela "Raj" u 19 sati bit će otvorena izložba slika Dejane Ročkar i Matee Kenđel. Istoga dana u 20 sati u svečanoj dvorani dvorca Batthyany na rasporedu je koncert "Kroz generacije". Puhački orkestar grada Ludbrega koncert će održati u utorak 27. kolovoza u atriju dvorca Batthyany. Koncert počinje u 19,30 sati.

U srijedu 28. kolovoza na rasporedu je otvorenje izložbe "Blago iz bakine škrinje" koju priređuju "Žene iz Centra svijeta". Izložba će u Bakinoj hiži biti otvorena u 18 sati. Radio Ludbreg i ove godine u sklopu najveće ludbreške manifestacije imat će završnicu natječaja duhovnog stvaralaštva "Vrelo nadahnuća". Program će se održati u petak 30. kolovoza u 18 sati u Centru za kulturu i informiranje "Dragutin Novak". Istoga dana ludbreškoj publici predstavit će se Zagreb Brass Quintet. Koncert u atriju dvorca Batthyany počinje u 19,30 sati. KUD "Anka Ošpuh" u subotu 31. kolovoza organizira Folklorne susrete u Centru svijeta. Program će se održati na Trgu Svetog Trojstva od 18 sati.