U Petrijancu predstavljanje knjige Martina Lukavečkog ‘Oteto zaboravu’

vv | 18.3.2024. u 10:54h | Objavljeno u Našim krajem

U petak, 22. ožujka će od 19sati u prostorijama Društvenog doma Petrijanec biti održano predstavljanje knjige “Oteto zaboravu” autora Martina Lukavečkog, a riječ je o sjevernohrvatskim putositnicama.

Martin Lukavečki, poznati hrvatski novinar i putopisac, koji svojim reportažama uveseljava ljude od 1971. godine, odlučio se u izdanju Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu objediniti putopise iz sjeverne Hrvatske i izdati ih u prekrasno ilustriranom i vizualno zanimljivom izdanju.  Autor svoje „putositnice“ iznosi u hrvatskom književnom jeziku uz koji povremeno uvodi moderne kajkavske izraze, u pokušaju da se čitatelju dočara moderni svakodnevni život i današnja situacija. Iako su povijesni temelji, legende i mitovi važni, autor naglasak stavlja na priče i probleme današnjeg življa koje u konačnici i najbolje poznaje svoj kraj.

Zanimljiv i nimalo nevažan detalj pripreme ovog izdanja su koordinate i grafički prikaz karte sjeverne Hrvatske uz točno označenu lokaciju mjesta koje se u putopisu opisuje.