U Općini Veliki Bukovec kreće novi projekt vrijedan 655.000 kuna

VV | 30.3.2022. u 11:40h | Objavljeno u Našim krajem

U Velikom Bukovcu uskoro kreće još jedan važan projekt. Riječ je o izgradnji ograde i pješačke staze na mjesnom groblju, a Općina će projekt vrijedan 655.000 kuna prijaviti na natječaj LAG-a Izvor, odlučeno je u utorak na sjednici Općinskog vijeća.

U protekloj godini u Općini Veliki Bukovec realizirani su brojni važni projekti, a kako je naglasio načelnik Franjo Vrbanić, svi oni za cilj imaju povećanje kvalitete života njihovih mještana.

U 2021. godini u suradnji s Varaždinskom županijom i Općinom Mali Bukovec realiziran je projekt rekonstrukcije zgrade Osnovne škole Veliki Bukovec. Ukupna vrijednost projekta iznosi preko 13 milijuna kuna, a Općina Veliki Bukovec iz svog je proračuna izdvojila 1,5 milijuna kuna.

Kako je pojasnio načelnik Vrbanić, riječ je o važnom projektu zahvaljujući kojem je njihovim školarcima omogućeno pohađanje jednosmjenske nastave.

- Sretni smo što je naša osnovna škola konačno dobila novo ruho i da naši učenici mogu pohađati nastavu u jednoj smjeni. Učenici i nastavnici dobili su prekrasan novi prostor koji osigurava produženi boravak djece, a time i bolji društveni život općine - rekao je Vrbanić.

Jedan od realiziranih projekata je nabavka spremnika za odvojeno prikupljanje otpada u vrijednosti od gotovo 260.000 kuna. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije. Uz to, rekonstruirano je raskrižje Dravske i Ulice Franje Sovića za što je izdvojeno gotovo 270.000 kuna, izgrađena je wifi mreža u vrijednosti od skoro 120.000 kuna, a u rujnu prošle godine započela je i izgradnja mosta preko rijeke Plitvice. Radovi bi trebali završiti u travnju, a vrijednost je 2 milijuna kuna.

Da Općina veliku pažnju pridaje mladima dokazuje i činjenica da je za rješavanje stambenog pitanja sedam mladih obitelji iz svog proračuna izdvojila preko 70.000 kuna.

- S obzirom da je danas mladima najveći problem rješavanje stambenog pitanja, Općina Veliki Bukovec nastoji im pomoći kako bi što lakše došli do svoje prve nekretnine i na kraju ostali živjeti na našem području. Ovakvim i sličnim mjerama želimo potaknuti demografsku obnovu Velikog Bukovca - poručio je načelnik Vrbanić.

Zahvaljujući sufinanciranju dijela cijene javne usluge prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog komunalnog otpada mještani Općine Veliki Bukovec ne plaćaju veću cijenu javne usluge. S obzirom na ruralni karakter općine, većina mještana sama kompostira biootpad, a mobilno reciklažno dvorište koje je sa svojim radom započelo 2019. godine dostupno im je tri puta godišnje. Ukupna količina miješanog komunalnog otpada u 2021. godini iznosila je 92,98 tona, a udio odvojeno prikupljenog je 45,65 posto.

Na sjednici Općinskog vijeća bilo je riječi i o planu djelovanja u području prirodnih nepogoda. Kako je naglašeno, u 2021. godini na području Velikog Bukovca nisu proglašene prirodne nepogode, a zaključeno je kako je potrebno u većoj mjeri osiguravati imovinu što bi imalo pozitivne učinke na gospodarstvo. Općina Veliki Bukovec će, kao i do sada, nastaviti s provođenjem preventivnih mjera.

Općinsko vijeće donijelo je odluku o osnivanju i imenovanju četveročlanog Stručnog povjerenstva za izradu prijedloga grba i zastave Općine Veliki Bukovec čiji zadaci su pripremiti povijesno utemeljene prijedloge grba i zastave općine. Naime, Općina Veliki Bukovec jedina je u Varaždinskoj županiji bez svog grba i zastave, a pokrenutim postupkom dobila bi ga do Dana Općine u listopadu.

veliki_bukovec_vijece_2.JPG

veliki_bukovec_vijece_3.JPG

veliki_bukovec_vijece_4.JPG

veliki_bukovec_vijece_5.JPG

veliki_bukovec_vijece_6.JPG

veliki_bukovec_vijece_7.JPG

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci