Prvoj ovogodišnjoj podjeli naknada odazvali su se roditelji dvanaestero novorođenčadi s područja Općine

U Općini Trnovec B. prva ovogodišnja podjela naknada za novorođene

| 25.4.2019. u 11:49h | Objavljeno u Našim krajem

Roditelji dvanaestero novorođenih na području Općine Trnovec Bartolovečki danas su primili novčanu naknadu koja se redovito isplaćuje iz općinskog proračuna kako bi im se olakšali prvi mjeseci u životu njihove djeci koji su često financijski i najzahtjevniji. Riječ je o prvoj ovogodišnjoj podjeli jednokratnih novčanih pomoći, kako se često ističe, što je samo početak brige za najmlađe mještane općine.

- U proračunu Općine Trnovec Bartolovečki za 2019. godinu osigurali smo 140.000 kuna za potpore roditeljima novorođenog djeteta. Prošle smo godine imali 55 novorođenih u općini, a dvije prije toga 56. Nadamo se da ćemo i ove godine biti na približno istim brojkama a kamoli sreće da bude još više jer najmanji problem je osigurati dodatna sredstva. Ovom prilikom poručujem roditeljima da je to početak pomoći općine kroz brigu za naše najmlađe mještane - rekao je načelnik Općine HNS-ov Zvonko Šamec.

-S 1,6 milijuna kuna za sufinanciranje boravka djece u dječjim vrtićima, financiranjem „predškole“ s 320.000 kuna te prigodnih poklona, dječjih priredbi, ranog učenja stranog jezika i pomoćnika u zajedničkom iznosu od 95.000 kuna, to je ukupno 2 milijuna i 155 tisuća kuna za javne potrebe u djelatnosti brige za djecu predškolske dobi – zaključio je Šamec.

Za odgoj i osnovno obrazovanje Općina Trnovec Bartolovečki u ovoj godini planira izdvojiti 725.300 kuna, a za srednjoškolsko i visoko obrazovanje, u što su uključene stipendije čiji su mjesečni iznosi, prošle godine povećani, još 289.000 kuna.

Iznos naknade za novorođene u Općini Trnovec Bartolovečki je 2.000 kuna za svako prvo i drugo dijete u obitelji te po 500 kuna više za svako treće i sljedeće dijete. Za prvu ovogodišnju podjelu naknada iz proračuna je izdvojeno 25 tisuća kuna.