U općini Petrijanec 14 osoba osposobljeno za oživljavanje uz korištenje AVD-a Foto: Općina Petrijanec

U općini Petrijanec 14 osoba osposobljeno za oživljavanje uz korištenje AVD-a

Varaždinske vijesti | 28.1.2022. u 18:30h | Objavljeno u Našim krajem

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin održalo je tečaj osnovnih postupaka oživljavanja uz korištenje automatskog vanjskog defibrilatora Zoll AED+ u općini Petrijanec.

Cilj osposobljavanja u ovom programu je prepoznavanje stanja koja ugrožavaju život, pravovremeno pozivanje hitne medicinske pomoći, primjena postupaka oživljavanja i znati primijeniti AVD uređaj. Osnovne mjere održavanja života uz upotrebu AVD uređaja provode se u okviru prve pomoći u slučajevima kada neka osoba doživi iznenadni zastoj rada srca i/ili disanja do dolaska radnika izvanbolničke hitne medicine.

Svrha edukacije je podizanje svijesti javnosti o važnosti znanja i vještina iz prve pomoći kako bi se spasilo što više života, a cilj je da polaznici steknu osnovna znanja i vještine iz prve pomoći. Nakon završenog tečaja polaznici znaju primijeniti osnovne postupke održavanja života i znaju primijeniti automatski vanjski defibrilator.

Na području općine Petrijanec osposobljeno je 14 osoba za provođenje osnovnih mjera održavanja života uz upotrebu AVD uređaja, 9 vatrogasaca i 5 djelatnika Općine i Prirode d.o.o., dok je ormarić s uređajem postavljen u ambulanti u Petrijancu.

Ovo je popis ljudi koji su u općini Petrijanec osposobljeni za upotrebu AVD uređaja: Željko Posavec, Ankica Košić, Denis Šincek, Nikola Cingesar, Josip Horvat, Nataša Šincek, Maja Kovaček, Mihael Šincek, Marin Novoselec, Robert Košutar, Martina Gazdek, David Bačan, Maja Plemenčić i Mihael Ivek.

tecaj_ozivljavanje_petrijanec_28012022_2.jpg

tecaj_ozivljavanje_petrijanec_28012022_3.jpg

tecaj_ozivljavanje_petrijanec_28012022_1.jpg

tecaj_ozivljavanje_petrijanec_28012022_4.jpg

tecaj_ozivljavanje_petrijanec_28012022_5.jpg

tecaj_ozivljavanje_petrijanec_28012022_6.jpg