FOTO: U općini Breznica otvoren Dječji vrtić Pčelica

| 4.4.2019. u 15:51h | Objavljeno u Našim krajem

U Društvenome domu u Bisagu, u općini Breznica održala se danas svečanost otvorenja Dječjega vrtića Pčelica Bisag. Svečanosti su nazočili župan Varaždinske županije Radimir Čačić, saborski zastupnici Anđelko Stričak i Josip Križanić, ravnateljica Agencije za plaćanje u poljoprivredi Matilda Copić, u ime ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, Marija Vučković te načelnici okolnih općina.

- Ovaj vrtić je izvanredna inicijativa načelnik i velika poruka za mlade roditelje da ih nagna da ostanu ovdje u Hrvatskoj. Sve to o čemu govorimo, gradnja vrtića, rekonstrukcija škola diljem županija, sve to je iz fondova EU i to je značajni doprinos društvu. Doprinos županije je da je poklonila zemljište općini da sagradi vrtić što je bilo važno da se projekt pokrene, ali nositelj te cijele priče uz sve pohvale je Općina Breznica - rekao je Čačić.

Projekt izgradnje Dječjeg vrtića Pčelica Bisag sufinanciran je od strane Europske unije kroz Natječaj za provedbu mjere 7.4.1. "Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu", u sklopu provedbe Programa ruralnoga razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.–2020 te je 85 posto projekta vrijednosti 4.525.301,08 kn financirala Europska unija kroz Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj, a 15 posto sredstava Republika Hrvatska.

- Općina je za ovaj projekt pripremila građevinsku dozvolu već 2011. godine pa ju je produživala dva puta pa smo morali otvoriti gradilište na novo, sve skupa čekajući financiranje iz mjere 7.4.1. Kada smo se prijavili i dobili pozitivnu odluku, krenuli smo odmah s izgradnjom i za sada smo sve isfinancirali iz svog proračuna - rekao je načelnik općine Breznica Stjepan Krobot.