U Novoj Vesi Petrijanečkoj prvo igralište s umjetnom travom za učenike i nogometaše Foto: Ilustracija/Arhiva VV

U Novoj Vesi Petrijanečkoj prvo igralište s umjetnom travom za učenike i nogometaše

VV | 21.7.2024. u 07:41h | Objavljeno u Našim krajem

Na području općine Petrijanec još jedan projekt privodi se kraju. Riječ je o igralištu za mali nogomet s umjetnom travom u Novoj Vesi Petrijanečkoj, koje se nalazi u sklopu PŠ Nova Ves. Vrijednost ugovora je 123.500,18 eura dok je izvođač SPORTNET inženjering.

Prijašnje igralište je bilo neograđeno zaštitnom ogradom oko cijelog igrališta, te mrežom u zoni iza golova. Cestovni prilaz do igrališta ne postoji, nego tek pješački prilaz s južne strane čestice. Igralište je bilo u lošem stanju, derutno, asfaltni zastor ima pukotine, manje rasjede, neravan je, te kao takav neadekvatan za kvalitetno korištenje.

- Prvi je to teren s umjetnom travom u općini, što je dokaz predanog rada i ulaganja u društvenu i sportsku infrastrukturu u našoj općini. Ovaj put riječ je o investiciji za koju se formiralo partnerstvo između Varaždinske Županije i Općine Petrijanec te će trošak investicije od 123.500,18 eura ove dvije institucije podijeli s 50 % tako da će trošak iz općinskog proračuna biti 61.750,09 EUR-a. Igralište će se ponajviše koristiti za potrebe Područne škole Nova Ves Petrijanečke, ali i treninge Škole nogometa NK Orač – Nova Ves, čiji su dosadašnji rezultati i trud uz velike ambicije jedan od glavnih razloga zbog kojeg se krenulo u realizaciju navedenog projekta, a naravno da će na igralištu biti prisutni i rekreativci i zaljubljenici u nogomet - naglasio je načelnik Posavec.

Kroz ovaj projekt izgradit će se novo igralište za mali nogomet sa završnom podlogom umjetnom travom. Planirano je da se postojeće igralište izmjesti prema sjeveru, te približno izravna paralelno sa zapadnom međom, odnosno da bude paralelno sa budućom dogradnjom same područne škole. Međusobna udaljenost planirane dogradnje i planiranog igrališta će biti na udaljenosti 15 metara. Od zapadne međe je teren udaljen min 4,0 metara, a do postojeće ograde velikog travnatog igrališta min 4,7 metara.

Samo igralište se planira opremiti s pratećom opremom (dva nogometna gola dimenzija 3,00 x 2,00 metara s pripadajućom mrežom, čeličnim stupovima na međusobnom razmaku od 4,80 i 5,00 metara, visine stupova 5,00 metara iza golova (ugradnja mreže do visine 4 metra), dok bi bočni stupovi bili visine 3 metra sa pripadajućom pletenom mrežom u punoj visini. Prilaz igralištu planiran je na način da se na njega dolazi sa južne strane (pješačka staza povezana sa školom tj. cestovnim prilazom). Površina planiranog zahvata na parceli tlocrtnih je dimenzija 44,10 x 24,50 metara.