U Ludbregu započela dvodnevna manifestacija "Tikvijada 2023"

vv | 13.10.2023. u 10:52h | Objavljeno u Našim krajem

Ludbreška udruga “Žene iz Centra svijeta” i ovog listopada priređuje dvodnevnu manifestaciju “Tikvijada 2023”. Program je započeo danas, 13. listopada kada je u Bakinoj hiži gostovala udruga "Ludbreško sunce". Riječ je o susretu koji se u sklopu Tikvijade održava već treću godinu zaredom.

-Tradicionalno, našu Tikvijadu započinjemo programom kojeg smo nazvali "Tikvin zajutrek". U gostima su nam i ove godine bili korisnicu Ludbreškog sunca. Na jelovniku su se naravno našla jela od tikve, a gosti su uživali i u dvorištu kojeg smo za ovu priliku posebno ukrasili različitim tikvama - rekla je Biserka Kutnjak, jedna od članica Udruge. 

Središnji program na rasporedu je u subotu, 14. listopada, s početkom u 15 sati u Bakinoj hiži i dedekovom dvoru.

OPG Lastavec održat će predavanje o zdravoj prehrani, a nakon toga nastupom će se predstaviti KUD-a Juraj Lončarić iz Hrženice. Uz prigodan program posjetitelji će imati priliku razgledati i izložbu tikvi u prostoru Bakine hiže i dedekovog dvora.

- Predavanje organiziramo u suradnji s Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Grada Ludbrega. Time ćemo ujedno na neki način obilježiti Svjetski dan seoskih žena koji se inače obilježava 15. listopada. Bit će ovo jedna pozitivan primjer, kako prezentacije zdravih proizvoda tako i važnosti te sposobnosti žena u poljoprivredi i pripremi hrane – objasnila je Ana Katana, predsjednica Udruge.

DSCF6232.JPG