U Ludbregu otvoren poslovni prostor cvjećarske zadruge "Varaždinski cvijet" Foto: Grad Ludbreg

U Ludbregu otvoren poslovni prostor cvjećarske zadruge "Varaždinski cvijet"

Varaždinske vijesti | 3.9.2021. u 19:20h | Objavljeno u Našim krajem

U Ludbregu je u Ulici Vatroslava Lisinskog, blizu semafora u Selniku, otvoren novi poslovni prostor poljoprivredno cvjećarske zadruge "Varaždinski cvijet", čije je sjedište u Malom Bukovcu.

U zadrugu je upisano devet OPG-a, proizvođača cvijeća, koji godišnje proizvedu preko 2.000.000 presadnica na preko 30.000 m2 zatvorenog i 100.000 m2 otvorenog prostora, a nove će prostore koristit kao uredske i skladišne za reprometerijal.

Upraviteljica Zadruge Ivana Matijašec pojasnila je kako je zemljište kupljeno 2018. godine, pri čemu je u uređenje i izgradnju poslovnih prostora uloženo je 1.700.000 kuna, te je zahvalila svima koji su na bilo koji način pomogli da ostvare svoj cilj i izgrade svoje prostore.

Župan Anđelko Stričak kazao je kako se Županija iznimno ponosi cvjećarstvom, bogatom tradicijom i uzgojem, a posebno činjenicom da se na ovaj kraj odnosi čak 60 posto ukupne hrvatske proizvodnje cvijeća te pohvalio vodstvo zadruge.

Podršku radu Zadruge dali su i državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, gradonačelnik grada Ludbrega Dubravko Bilić, načelnici općina: Darko Marković iz Malog Bukovca, Bruno Hranić iz Vidovca i predsjednica općinskog vijeća Velikog Bukovca Jasenka Zdelar, koji su pohvalili upornost i izdržljivost zadrugara, dosadašnja postignuća, ažurnost u isporuci cvijeća u Hrvatsko i susjednim zemljama te kontinuirana ulaganja i stalna usavršavanja u proizvodnji te modernizaciji proizvodnih pogona te im zaželjeli puno uspjeha u daljnjem radu uz želje da ovo mjesto postane mjesto okupljanja cvjećara.

Zadruga „Varaždinski cvijet“ snabdijeva cvijećem velike tržne centre u Hrvatskoj (Lidl, Spar, KTC, Eurospin) i u Sloveniji (Eurospin, OBI, TUŠ Jager) kao i niz Vrtnih centara u cijeloj Hrvatskoj.

Na svečanosti otvorenja nastupili su Plesni klub Takt Varaždin te Udruga Ludbreške mažoretkinje i twirling klub Ludbreg.

Varaždinska županija rad Poljoprivredne cvjećarske zadruge kroz zadnje je četiri godine sufinancirala s 362.787,69 kuna. Sredstva su korištena za nabavu kolica za transport cvijeća u trgovine, nabavu stroja za izradu jiffiya-papirport mašina, nabavu informacijsko-komunikacijske opreme, promidžbeni materijal te izradu internetskih stranica.

varazdinski_cvijet_ludbreg_03092021_1.jpg