U Ludbregu Gradsko vijeće na klasičan način: "Točke prevažne da se o njima ne raspravlja uživo" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

U Ludbregu Gradsko vijeće na klasičan način: "Točke prevažne da se o njima ne raspravlja uživo"

VV | 19.7.2020. u 18:05h | Objavljeno u Našim krajem

Gradsko vijeće Grada Ludbreg sastalo se u Gradskoj vijećnici u petak na još jednoj redovitoj sjednici. Za razliku od prošlog puta kada je sjednica održana online, u Gradu Ludbregu ovaj put odlučili su se za klasičnu sjednicu.

- Stanje se promijenilo proteklih mjeseci i iako pandemija još uvijek traje svi smo svjesni da život mora ići dalje. Prostor vijećnice omogućuje nam da ispoštujemo sve potrebne mjere, a nabavljene su i posebne lampe za dezinfekciju prostora - rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić te dodao kako smatra da broj točaka, ali i njihova važnost i značaj za daljnji razvoj Ludbrega zahtijevaju da se o njima i raspravlja.

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Ludbrega vijećnici su, između ostalog, prihvatili izmjene i dopune prostornog plana, urbanističkog plana uređenja Grada Ludbrega i urbanističkog plana uređenja Gospodarske zone Sjever.

- Riječ je o točkama koje se ne nalaze često na dnevnom redu, ali iznimno su važne za daljnji pravac razvoja. Donesena je i Odluka o izradi Plana razvoja Grada Ludbrega 2021.-2026., a koji će biti strateški dokument društvenog i gospodarskog razvoja - rekao je ludbreški gradonačelnik te dodao kako su takvi dokumenti iznimno važni za daljnje prijave na europske projekte.

- U samom centru Ludbrega privodimo kraju veliki projekt uređenja Arheološkog parka. Vraćanjem Otoka mladosti u naše vlasništvo i tu nam se otvaraju mogućnosti, a mi smo u svakom trenutku spremni - objašnjava Bilić. U Gradu nastavljaju i s organizacijom događaja i programa sukladno uputama.

- Ova nas je pandemija naučila mnogočemu, ali vjerujem kako nikad nije najbolje rješenje ostati zatvoren u kući već se boriti s nevoljom. Apeliramo i dalje na odgovorno ponašanje i sukladno tome u subotu smo ugostili 168 trkačica i trkača iz cijele Hrvatske, a dan ranije organizirali izložbu u sklopu programa "Ludbreg petkom" kroz koji se predstavljaju umjetnici iz raznih dijelova Hrvatske. Ono što je najvažnije je da budemo odgovorni i organiziramo život u skladu s time - zaključuje Bilić.