U Lepoglavi upaljena prva adventska svijeća Foto: Grad Lepoglava

U Lepoglavi upaljena prva adventska svijeća

I.D./Varaždinske vijesti | 29.11.2016. u 10:39h | Objavljeno u Našim krajem

Prve adventske nedjelje adventsko je svjetlo zasjalo i u gradu Lepoglavi. Prvu je adventsku svijeću na vijencu postavljenom u gradskom parku pored zgrade gradske uprave upalio lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić.

- Svim žiteljima grada Lepoglave želim u ovo adventsko vrijeme, kao i u vrijeme nadolazećih blagdana, mir i obiteljsku sreću – rekao je tom prigodom Škvarić koji je svijeću upalio u nazočnosti lepoglavskog župnika mons. Andrije Kišičeka, gradskih vijećnika te predstavnika gradske Turističke zajednice i Turističko kulturno – informativnog centra.

- Ova svijeća predstavlja Kristovo svjetlo koje želimo da u vrijeme došašća svijetli u svim domovima i srcima – poručio je mons. Kišiček.

Preostale svijeće na adventskom vijencu upalit će se tijekom  nadolazećih adventskih nedjelja. Uz adventski vijenac u parku, grad Lepoglavu i ove će godine u blagdansko vrijeme krasiti božićni ukrasi postavljeni na stupovima javne rasvjete koji će do proslave Dana grada, 8. prosinca zasvijetliti na cijelom gradskom području.