U Lepoglavi podijeljene 22 potpore za novorođenčad

VV | 6.6.2017. u 09:14h | Objavljeno u Našim krajem

Prije novoizabranih članova novog saziva Gradskog vijeća u vijećničke su klupe u Gradskoj vijećnici u Lepoglavi zasjeli novorođeni građani grada Lepoglave.

Naime, u Gradskoj je vijećnici održan prijem za obitelji s novorođenom djecom na kojem su dodijeljene jednokratne bespovratne gradske novčane potpore i to u visini od 1.500 kuna za prvo, 2.000 za drugo te 2.500 kuna za treće i svako sljedeće dijete u obitelji.

Ukupno su dodijeljene 22 potpore, i to za 11 djevojčica i isto toliko dječaka. Radosnim je roditeljima potpore uručio zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač koji je pri tom naglasio kako uz novčane potpore obitelji s novorođenom djecom ostvaruju i potpore u vidu organizirane zdravstvene skrbi za novorođene i edukacije za roditelje, a što sufinancira Grad Lepoglava.

- Ovo je tek prva u nizu potpora kojima Grad Lepoglava prati svoje najmlađe građane na njihovom putu odrastanja. Naime, i nakon što krenu u vrtić, školu i fakultete, očekuju ih i druge gradske potpore kao što su sufinanciranja pohađanja vrtića, prehrane i prijevoza te gradske studentske stipendije – istaknuo je Kovač.

Ovo je bila prva ovogodišnja podjela potpore za novorođene u gradu Lepoglavi.