FOTO U Lepoglavi otvoren fitness na otvorenom, Škvarić najavio dodatna ulaganja Foto: vv

FOTO U Lepoglavi otvoren fitness na otvorenom, Škvarić najavio dodatna ulaganja

vv | 9.5.2023. u 18:03h | Objavljeno u Našim krajem

Na sportsko-rekreacijskom centru u Lepoglavi u utorak je otvoren fitness na otvorenom sa 18 sprava, kojeg će, nada se gradonačelnik, koristiti svi - i građani i sportaši i reakreativci, ali i osnovnoškolci.

- Ovo je jedan u nizu gradskih projekata koji za cilj imaju razvoj sporta na području Grada Lepoglave. Kontinuiranim ulaganjima u razvoj sportske infrastrukture građanima smo omogućili bavljenje sportom - istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

IMG_20230508_123354.jpg

Vrijednost projekta je oko 300 tisuća kuna. Polovinu sredstava za realizaciju, a riječ je o 150 tisuća kuna, Grad Lepoglava osigurao je na natječaju Ministarstva turizma i sporta. U idućih nekoliko godina uredit će se sportsko-rekreacijski centar u Lepoglavi, a cilj je urediti sportski kamp za mlade i za osobe s invaliditetom.

- Imamo programe kompletnog uređenja atletske staze, okoliša, nabavku novih sprava te uređenje objekta koji će služiti za tu namjenu. Vrijednost je nekoliko milijuna eura i već imamo idejni projekt i očekujemo i korištenje fondova Europske unije - rekao je, dodavši kako su u okviru fondova Europske unije za razvoj Grada Lepoglave problem imovinsko-pravni odnosi. Naime, puno je objakata i zemljišta na području Grada koji su u vlasništvu ili suvlasništvu države te već dugi niz godina šalju zahtjeve resornom Ministarstvu kako bi se problem riješio.

Škvarić je istaknuo da je jedan od ciljeva središnji sportski teren dodatno urediti i opremiti kako bi postao centar društvenih i sportskih aktivnosti, ne samo Lepoglave, već i cijele županije.