U Lepoglavi odana počast preminulima povodom Dana mrtvih

V.M./Varaždinske vijesti | 30.10.2016. u 11:51h | Objavljeno u Našim krajem

Povodom Dana mrtvih, izaslanstva Grada Lepoglave predvođeno gradonačelnikom Marijanom Škvarićem, Gradskog vijeća predvođeno predsjednikom Vijeća Robertom Mačekom i gradskih mjesnih odbora odala su počast preminulima na grobljima u Lepoglavi, Kamenici i Višnjici.

Posebna počast, u nazočnosti članova obitelji poginulih branitelja, odana je poginulim hrvatskim braniteljima kod spomen obilježja u Lepoglavi te u Kamenici i Višnjici.

- Ovog se dana prisjećamo nama dragih osoba koje su preminule. Posebno se prisjećamo i odajemo počast poginulim braniteljima, ljudima kojima moramo biti zahvalni što danas imamo slobodnu Hrvatsku i koje, kao i njihovu žrtvu, ne smijemo zaboraviti – rekao je tom prigodom gradonačelnik Škvarić.

Posebna je počast na Spomen groblju u Lepoglavi odana žrtvama fašističkog terora te poginulim antifašistima kod spomen obilježja u Lepoglavi, Kamenici i Višnjici

- Uz povijest kojom se Lepoglava može ponositi, ne niječemo da je u jednom trenutku ispisana i njena crna strana. Ne smijemo zaboraviti na crne dane 2. svjetskog rata kada su od strane ustaškog režima u lepoglavskom logoru počinjeni zločini. S pijetetom se moramo prisjetiti žrtava tih zločina što ovom prigodom i činimo. Ne želimo da se takvo što više ikada dogodi – istaknuo je gradonačelnik Škvarić koji je u nazočnosti članova podružnice Udruge antifašističkih boraca i atifašista položio vijenac i upalio svijeću na Spomen groblju u Lepoglavi.

Galerija slika