U klupe u školama u Trnovcu i Šemovcu prvi put sjela 43 prvašića, nastava u jednoj smjeni Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

U klupe u školama u Trnovcu i Šemovcu prvi put sjela 43 prvašića, nastava u jednoj smjeni

VV/MN | 9.9.2020. u 11:07h | Objavljeno u Našim krajem

U ponedjeljak je počela nova školska godina. U dvije osnovne škole na području Općine Trnovec Bartolovečki, u Trnovcu i Šemovcu, u školskim je klupama gotovo 500 učenika. Njih 43-oje krenulo je u prvi razred.

Osnovnu školu Trnovec u ovoj školskoj godini polazi ukupno 300 učenika, a po prvi je put u školske klupe sjelo 26 prvašića raspoređenih u dva razredna odjela.

- Nastava se i dalje odvija u jednoj smjeni za sve učenike, uz poštivanje epidemioloških mjera, uputa, naputaka u najvećoj mogućoj mjeri. Pronašli smo mjesta za sve učenike, ispoštivali propisani razmak koliko je najviše bilo moguće. U onim razrednim odjelima koji broje 25 učenika, a to su 7. razredni odjeli, učenici moraju nositi maske jer nismo mogli osigurati razmak među njima od 1,5 metra - rekla je ravnateljica Radmila Sačić.

Nastava počinje u 8.30, kao i ranijih godina, jedino su učenici razredne nastave s nultim satom zbog osiguravanja tri velika odmora za užine.

U Osnovnoj školi Šemovec prvašića je 19, u dva razredna odjeljenja s 8 odnosno 9 učenika. Ukupno je u školi 196 učenika u 15 razrednih odjeljenja.

- Uspjeli smo organizirati nastavu u jednoj smjerni, u jutarnjoj, od 8 sati, kao i prije. Satnica nije promijenjena, nije bilo potrebe skraćivati satove, oni i dalje traju 45 minuta jer možemo osigurati sve uvjete i preporučene mjere. Učenici putnici nam dolaze autobusom poštujući sve epidemiološke mjere. Naravno da se i u školi provode sve mjere koje su propisali Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja - kazala je ravnateljica Marina Hižak te dodala da su organizacijski pripremili sve što je bilo potrebno za nastavu prema tzv. modelu A, odnosno nastavi u učionici, dok za mješoviti model B ili online nastavu prema modelu C zasada nema potrebe.

Uspješnu novu školsku godinu u novim okolnostima učenicima, njihovim roditeljima i nastavnicima poželio je i općinski načelnik Zvonko Šamec. Podsjetio je da Općina Trnovec Bartolovečki financijski prati mnoge aktivnosti u školama, od ranog učenja informatike do sufinanciranja produženog boravka i prehrane, kao i izvannastavne aktivnosti poput škole plivanja. Izdvaja se i za nabavu nove opreme u školama, a ove godine za svakog učenika osigurano je i 200 kuna za nabavu bilježnica i školskog pribora.

Na početku nove školske godine upućen je i apel svim sudionicima u prometu na pojačane oprez kako bi najmlađi bili što sigurniji na cesti.

Galerija slika