U Kapeli kalničkoj Bednja se uređuje punom parom - pogledajte naše FOTOGRAFIJE!

MH/VV | 14.7.2022. u 11:55h | Objavljeno u Našim krajem

U naselju Kapela Kalnička, koje spada pod Općinu Ljubešćicu, trenutno se odvija uređenje vodotoka rijeke Bednje. Načelnik Općine Ljubešćica Nenad Horvatić i direktor Vodnogospodarskog odjela za Muru i gornju dravu Danijel Bunić obišli su radove, te komentirali sam projekt. 

- Mi u suradnji s Hrvatskim vodama radimo regulaciju toka Bednje. Na tom području - osim što ćemo dobiti regulirani dio Bednje - imamo i ribičku kućicu i jedan ribnjak koje imaju ribičko društvo iz Ljubešćice. Dakle, osim uređenja Bednje, radimo i jedno novo malo izletište, odnosno neke dodatne sadržaje na području Općine. Uz kućicu bi danas-sutra postavili i jedno malo dječje igralište i druge sadržaje - kaže nam načelnik Općine Ljubešćica Nenad Horvatić koji očekuje dovršenje projekta do kraja srpnja. 

Sama investicija Hrvatskih voda iznosi 400.00 kuna i nosi sa sobom brojne pozitivne aspekte. 

-Radi se o dionici rijeke Bednje od mosta autoceste do mosta prema naselju Hrastovec. To je dužina od 800 metara. Tu smo ujedno otvorili desni bočni rukavac gdje ŠRD Ljubešćica može imati ribolovnu stazu za male buduće ribolovce. Tako da ćemo im dati jedno malo osvježavanje sada već starog rukavca. Ta lokacija je ujedno i nastavak radova na bednji koje smo imali u proteklim godinama - na području Ludbrega, Novog Marofa, Varaždinskih Toplica... Radi se to i u funkciji obrane od poplave, ali na kraju sve to daje jednu krajobraznu vrijednost - komentirao nam je Danijel Bunić iz Hrvatskih Voda.