U Jerovcu obilježena 40. godišnjica izgradnje kapele Sv. Ivana Krstitelja

Varaždinske vijesti | 27.6.2017. u 11:15h | Objavljeno u Našim krajem

Pred kapelom u Jerovcu u subotu se okupilo više od 500 mještana i gostiju kako bi sudjelovali u obilježavanju 40. godišnjice kapele Sv. Ivana Krstitelja, u organizaciji mjesnih odbora zajedno sa mještanima Jerovca i Bedenca.

Središnje misno slavlje organizirano je u suradnji sa župnikom župe Kamenica včl. Dragutinom Jočem, ispred same kapele, na otvorenom, pod vodstvom varaždinskog biskupa mnsg. Josipa Mrzljaka uz koncelebraciju brojnih župnika iz susjednih naselja i Ivanca.

Biskup Mrzljak tijekom misnog slavlja istaknuo je duhovni odgoj djece i potrebu da osim osnovnih životnih potreba, djeci omogućimo jačanje duhom, jačanje svega dobroga, ljubavi, poštenja, istine, svega onoga što očekujemo da u društvu bude najbolje.

- Da li tako odgajamo djecu? Važno je da djeca rastu i u duhu kroz vjeronauk u školi upoznajući duhovne vrijednosti jer to je duhovna snaga koja je djeci potrebna za uspješan rast i razvoj – istaknuo je Mrzljak.

Kapela je izgrađena 1977. godine na području Jerovca, u sklopu župe Kamenica i već 40. godina služi vjerskoj zajednici kao prostor u kojem se putem svetih misa slavi zajedništvo, obilježavaju blagdani i važni životni događaji poput vjenčanja i krštenja.

Svečanost su uveličali kuburaši iz kuburaških udruga iz okolnih naselja, članovi lovačkih društava, vatrogasnih društava te brojni gosti i uzvanici. Za sve prisutne, nakon misnog slavlja organiziran je prigodni domjenak kojim su Mjesni odbori Jerovec Gornji, Jerovec Donji i Bedenec počastili sve goste i mještane.

Video sadržaj