U jednom danu sakupili su preko 40.000 kuna u donacijama za opremanje svoje škole

VV | 19.6.2022. u 15:24h | Objavljeno u Našim krajem

"Srcem se gledat može kad se naše ruke slože". Ime je to projekta koji se odvio 9. lipnja u OŠ "Petar Zrinski" Jalžabet. Prisutni su bili učenici, djelatnici škole, roditelji, predstavnici javnih i privatnih poduzeća, poslovni suradnici škole, a odazvali su se i predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić te načelnik općine Rajko Solar.

-Cilj samog projekta jest održavanje tradicijskih običaja našeg kraja, prenošenje zaboravljenih vještina i znanja na mlađe generacije, povezanost šire lokalne zajednice i predstavljanje raznih udruga i društava našim učenicima i školi - rekla je ravnateljica Mirjana Kučar.

Entuzijastično je opisala sam projekt i proces nastajanja ideje da cijela priča dobije i donacijsko-humanitarno djelovanje prema školi. Sakupljeno je više od 40.000 kuna donacija koje su stigle iz raznih poduzeća i obrta.

-Sredstva će se namjenski utrošiti za kupnju potrebnih nastavnih sredstava, pomagala, opremanje knjižnice novim lektirnim naslovima i uređenje školskog prostora.Svi smo željni međusobnog druženja, raznih aktivnosti, zajedništva nakon pandemije i to se danas posebno moglo osjetiti - poručila je ravnateljica.

Program je započeo svečanom priredbom koju su pripremili učenici i učitelji. Drugi dio bio je posvećen udrugama i društvima koji su učenicima prezentirali i približili aktivnosti kojima se bave, a s ciljem da ih se kroz praktične radionice animira da postanu članovi istih.Organizirana je bila i bogata tombola s preko dvjestotinjak nagrada, a nemali broj bile su i vrijedne nagrade poput servisa automobila, frizerskih usluga, igračaka, tekstila, vina…

-Ovim putem zahvaljujem na suradnji: KUD-u "Elizabeta", Udrugama žena, NK "Jalžabet", Lovačkom društvu "Trčka", Streličarskom klubu "Navaho",Udruzi mladih općine Jalžabet, DVD "Jalžabet i DVD Kelemen, Udruzi vinara i vinogradara i Udruzi umirovljenika i starijih osoba iz općine Jalžabet. Svojom spremnošću na ovu predivnu suradnju nadahnuli su me da
iz školske priredbe proizađe pravi "event" iz kojeg će se iznjedriti veća uključenost učenika u razna društva i udruge, kvalitetnije provođenje slobodnog vremena i očuvanje tradicije - zaključila je ravnateljica Mirjana Kučar.

Galerija slika