U ivanečkom gradskom parku postavljena Mala slobodna knjižnica, pogledajte kako je bilo

Grad Ivanec/vv | 22.6.2023. u 12:28h | Objavljeno u Našim krajem

Knjižnica će 27. lipnja u 10 sati postaviti još jednu kućicu za knjige i to u dvorištu Dječjeg vrtića Ivančice

Veselim manifestacijama u povodu Dana grada pridružila se i Gradska knjižnica i čitaonica Gustav Krklec, koja je u ponedjeljak u gradskom parku postavila Malu slobodnu knjižnicu Grada Ivanca.

U bajkovitoj atmosferi volonteri knjižnice pripremili su kratki program kojim su ukazali na važnost čitanja kod djece i objasnili čemu služi i kako se koristi kućica za knjige. Odjeveni u kostime i likove iz bajki lako su dočarali atmosferu pročitane priče na klupici pored kućice za knjige. 

Uz konfete i dječji osmijeh, kućicu je otvorio zamjenik gradonačelnika Marko Friščić.

11532.jpeg

Ravnateljici Marini Grudenić i knjižničarki Vesni Matišić te volonterkama pridružili su se i mališani Dječjeg vrtića Ivančice te s pažnjom odslušali pročitanu bajku.

Vizualno rješenje za kućicu osmislio je Luka Friščić, a izradila ju je tvrtka Stol-interijeri. Male slobodne knjižnice predstavljaju mjesta gdje svatko može uzeti, posuditi, vratiti i zamijeniti knjige. 

11533.jpeg

11531.jpeg

Knjižnice na taj način stvaraju nove kontakte s publikom koja odrasta zajedno s knjižnicom i njenim kulturnim sadržajima. Knjižnica će 27. lipnja u 10 sati postaviti još jednu kućicu za knjige i to u dvorištu Dječjeg vrtića Ivančice.

Ovim se projektom ivanečka knjižnica uključila u projekt Mreže malih slobodnih knjižnica Hrvatske, čiji je ciljpromocija knjiga i čitanje svih generacija naših građana, posebno djece i mladih. Kućica za knjige dobiva i svog posebnog „čuvara“, koji se brine da u njoj uvijek ima knjiga za sve generacije.